Световна класация сочи, че за шеста поредна година финландците са

...
Световна класация сочи, че за шеста поредна година финландците са
Коментари Харесай

Финландците отново са най-щастливите хора в света, българите сме на 77-о място

Световна ранглиста сочи, че за шеста поредна година финландците са най-щастливите хора в света. Според международния отчет за щастието след Финландия се подреждат Дания, Исландия и Израел. България е на 77-мо място по благополучие. Има повишаване с осем места спрямо предходната година.

Скандинавските страни още веднъж са на челните места в международния отчет за щастието. Той се основава на оценка на хората за тяхното благополучие, както и от обществени и стопански данни.

Лекса Сейферт живее в Хелзинки от 12 години. Споделя, че Финландия е най-щастливата страна освен поради изискванията, които дава, само че и поради това, че хората правят оценка дребните неща.

" Така е в последните шест години. Има доста неща, които ни вършат щастливи. Според мен един от главните фактори е грижата за природата. Симбиозата сред природата и индивида. Разбира се също по този начин спокойствието, което имам в страната ни. Има доста структурни детайли, които ни вършат щастливи, неща които в другите страни ги няма. Имаме страхотни свежи плодове. Образователната система е страхотна, като цяло имаме задоволително време, с цел да плануваме бъдещето си ", споделя Лекса Сейферт.

България е на 77-о място - с цели 9 позиции по-нагоре от последната ранглиста. Въпреки разтърсванията в страната през последната година хората, с които разговаряхме дефинират народа ни като благополучен.

" За мен щастието е метод на мислене.

Персонално ние сме щастливи, а за българите се колебая, че е по този начин.

Зависи от човек на човек, само че мисля, че сме благополучен народ, изключително младежите постоянно намираме метод да разпуснем и да се забавляваме.

С татко ми обичам да карам колело и щастието е това за мен ".

Войната в Афганистан и Ливан оставя двете страни на дъното на класацията, в която са включени над 150 страни.



Репортер: Тереза Кънчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР