Световен отзвук на действията на руската журналистка Марина Овсянникова, която

...
Световен отзвук на действията на руската журналистка Марина Овсянникова, която
Коментари Харесай

Журналист: Овсянникова няма да се размине само с тази глоба

Световен отзив на дейностите на съветската журналистка Марина Овсянникова, която за няколко секунди се появи с афиш против войната по време на емисия на съветския " Първи канал ". Овсянникова беше задържана незабавно, а малко по-късно беше и санкционирана с 30 000 рубли за дейностите си.

Според журналиста Иво Инджев Овсянникова няма да се размине единствено с тази санкция.

" Тя е смехотворна на фона на срутва на рублата. Когато пристигна време да си ги заплати, тогава ще е колкото един самун. Тя занапред ще бъде съдена ", разяснява журналистът. " Тя беше санкционирана за видеото, което записа и популяризира. Тепърва ще бъде съдена по доста жестоки текстове. Като нищо може да й дадат 15 години ", сподели Инджев в ефира на Нова телевизия.

Според него сега доста съветски публицисти напущат страната. " Плъховете, които напущат кораба, са на всички места – и в политиката, и в бизнеса, и в медиите ", разяснява Инджев. " Те бягат, не заемат позиция като Марина Овсянникова. А тя сподели нещо, което никой и у нас в България не е направил. Каза, че я е позор, че е взела участие в обслужването на путинската агитация. Питам, по кое време у нас някой ще се засрами ", съобщи Инджев.

" На Север ледът е доста пълен. Това, което направи Марина Овсянникова, е опит да пропука този пълен путински лед ", разяснява журналистът Горан Благоев. " Тя е първата, която го направи в медиите. Но откогато стартира войната, по уличите на Москва, Санкт Петербург и други огромни градове излизат хора. За мен доста мощен облик на митинга на интелигентния съветски митинг е една художничка от Санкт Петербург, която е претърпяла и блокадата, и комунизма. Това е 80-годишна бабичка, която стои с плакатите си против войната и против Путин. Всички разясняват арестуването на Овсянникова, а никой не пита какво става с другите, които ги арестуват ", разяснява Горан Благоев.

Иво Инджев описа, че самият той е бил застрашен измежду бял ден в центъра на София. Разказа, че незнаен мъж му е споделил, че ще го заколи, тъй като е русофоб. " Това се случва поради дългогодишното облъчване с агитация на българския фен, слушател и четец ", сподели Инджев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР