Светослав Тодоров: Целта е обновяване на предложенията с минимум 10

...
Светослав Тодоров: Целта е обновяване на предложенията с минимум 10
Коментари Харесай

Сайт за резюмета на книги пести време за четене

Светослав Тодоров: Целта е възобновяване на предложенията с най-малко 10 заглавия на месец.

© Цветелина Белутова Лавината от информация и неналичието на задоволително време за набирането й стоят в основата на концепцията за основаването на rezumeta.com. Сайтът, който през лятото ще навърши година, предлага резюмета на книги на български език в текстови и аудиовариант. Фокусът е върху издания, свързани с бизнес, стопанска система, личностно развиване.

" Вместо да четете една книга 10 часа, може да си спестите много време, като вземете най-важната информация от нея, съдържаща се в предлаганите резюмета. Дори книгата да не ви е от огромна изгода, ще сте вложили 30 минути, а не 10 часа, с цел да разберете това ", изясни за " Капитал " философията на плана Светослав Тодоров, създател на концепцията.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък 82 заглавия към този момент

Началото е през лятото на 2018 година с резюмета на 30 книги с фокус върху бизнес тематиката и личностното израстване. В момента наличните заглавия са 82, а задачата е възобновяване на предложенията с най-малко 10 заглавия на месец. Има и безвъзмездни резюмета, като концепцията е на всеки 10 нови книги резюмето за една да е налично за всеки клиент на уеб страницата.

Изборът на книги идва след " подсказка " от сходни задгранични уеб сайтове, в които четиричленният екип на rezumeta.com следи за най-популярните заглавия. Книгите се купуват в електронен вид от Amazon, някои са подарък от другари. Двама заети на цивилен контракт дават отговор за четенето на истинските издания и правенето на резюметата, а професионален артист прави звукозаписа за аудиоварианта.

" Всяко обобщение съдържа обща информация за книгата и създателя, ядро с най-важните правила, изложени в книгата и илюстрирани с по един образец, плюс най-главното от истинския текст като хрумвания, параметри, систематизирания, заключения. Целта е 80-90% от значимата информация да се съдържа в резюмето, тъй че да е използвана на процедура ", разяснява Светослав Тодоров.

68 клиенти към този момент

Първоначалната инвестиция в плана е 6000 лева лични средства – за набирането на книги, възнаграждения, реклама. Месечният абонамент за уеб страницата е 20 лева, а годишният – 120 лева
" Засега имаме 68 клиенти – основно мениджъри на компании, настоятелен хора, които желаят да научат най-важното за най-кратко време. Още не сме излезли на нула, само че до три месеца се надяваме да изравним доходи и разноски ", изясни Светослав Тодоров.

Той твърди, че дружно със съдружника си Ники Цветанов са наясно със скептицизма по принцип към резюметата на книги. " Резюмето не е сурогат на истинската книга. Но това не е и задачата. Хората, които желаят да помиришат книгата, почитателите на даден създател, тези, които четат поезия и престъпни романи да вземем за пример, не са нашите клиенти. Ние вадим най-важното от книгата, с цел да може човек да прочете и да приложи прочетеното, без да си цялостни главата с непотребна информация. Друг плюс е, че можеш да прецениш дали да си коства да си закупиш оригинала ", разяснява Светослав Тодоров.

Какво следва

Екипът приготвя анимирани разновидности за визуализация на безплатните резюмета за да притегли повече читатели, които след това да станат клиенти. Предстои да бъде пуснато мобилно приложение, за което съдружниците са вложили 12 хиляди лева

" Целта ни е да натрупаме размер от резюмета на книги, които да бъдат преведени и до една година да стъпим на румънския пазар, а по-късно и на гръцкия ", разгласи Светослав Тодоров. Той счита, че този бизнес занапред ще се разраства и в България. И дава за образец аналогичното приложение Blinkist, което в Съединени американски щати има към 8 милиона дейни консуматори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР