Светофарът на бул. Сливница и края на бул. Васил Левски

...
Светофарът на бул. Сливница и края на бул. Васил Левски
Коментари Харесай

Пешеходци чакат 5 минути светофар да светне зелено

Светофарът на бул. " Сливница " и края на бул. " Васил Левски " в посока " Люлин " ще се окаже един от най-безумните в столицата.

Да чакаш на светофар от време на време е досадно, изключително в случай че бързаш за значима среща. А да чакаш на светофар 5 минути освен е досадно, само че и неуместно. Точно такава е обстановката на бул. " Сливница " и края на бул. " Васил Левски " в посока " Люлин " - там светофарът ще се окаже един от най-безумните в София.

Стела Ананиева сигнализира в мрежата, че по принцип в никакъв случай не е било допустимо човек да пресече от едната страна до другата - просто, тъй като до момента в който си на тротоара над канала, от другата страна към този момент е светнало алено.

" Дори и с бягане не става - изпитано е. Свети зелено не повече от 15 секунди, може и по-малко. Но през днешния ден върха беше, очакване цели 5 минути да светне зелено. Не знам дали това е някаква конфигурация в час пик, само че и пешеходците сме хора! ", написа дамата, която се надява общината да реши казуса.

" Много ще е хубаво, в случай че можем да пресичаме без да тичаме, с цел да хванем зеленото с риск за живота си ", добавя още Ананиева.

Коментиращи в мрежата удостоверяват думите й и са безапелационни в това, че на никое място в София не е пресметнато прекосяването на възрастен или незрящ пешеходец. Пресичането с малко дете на множеството места също е доста мъчно. В тази връзка - ето какво написа майка на 4-годишно момиченце: " Често ми се постанова да гушна щерка си, с цел да успеем да пресечем в точния момент, в случай че не желая да я дърпам и повличам за ръка, тичайки към отсрещния тротоар ".

Илко Соколов споделя, че сред ул. " Опълченска и бул. " Константин Величков " има сходен проблем с устройство за светлинна сигнализация. " Там върхът на светофара е 7 минути и хората не устоят и минават.. Скоро ще се гледаме по новините ", написа той.



Снимки: Стела Ананиева
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР