Светлинни каскади, звездни дъждове и потоп от цветя в музея:

...
Светлинни каскади, звездни дъждове и потоп от цветя в музея:
Коментари Харесай

Нов музей за дигитално изкуство в Токио

Светлинни каскади, звездни дъждове и потоп от цветя в музея: японският живописен колектив teamLab ще открие новата си непрекъсната галерия на цифрово изкуство в Токио, откакто предходната версия притегли няколко милиона гости., съобщи Агенция Франс Прес.


В същински лабиринт, ситуиран под най-високия небостъргач в Япония (330 м), повече от петдесет съоръжения взаимодействат между тях и с публиката - от цифрови талази, които се отварят под краката на посетителите, до разпространяване на венчелистчета при приближаването им.

" Нашата цел е да докоснем хората и да ги накараме да мислят за живота и света по по-позитивен метод ", сподели шефът на teamLab Тошиюки Иноко, като съобщи, че желае да предложи " нови прекарвания, показвайки нова и непозната до момента хубост ".

За този нов план, озаглавен teamLab Borderless и ситуиран в жилищния комплекс Azabudai Hills в Токио, " работата ни е продължение на предходните ни проучвания, като в същото време предлага ново прекарване ", изясни Иноко.

Освен облици и звуци, инсталациите влияят и на обонянието и усета. Чаят и сладоледът, употребявани в музея, също се трансформират в творби на изкуството, покрити с цветя и листа.

Хората " възприемат света с телата си, само че през днешния ден постоянно възприемаме света посредством малкия екран или интернет. Затова искахме да създадем прекарване, което да влияе на всички сетива “, сподели Иноко.

TeamLab, група от художници, на която той е съосновател през 2001 година, е представяла своите съоръжения по целия свят - от Ню Йорк до Париж и Сингапур. Тя има и непрекъснати изложбени пространства в Шанхай, Макао и Пекин, както и различен музей в Токио.

Предишният teamLab Borderless посрещаше гости в крайморския квартал Одайба от 2018 година до 2022 година, като привличаше тълпи от гости, в това число ВИП персони като Ким Кардашиян, Кейти Пери и Илон Мъск, които споделяха фотоси от прекарването си в обществените мрежи.

През 2019 година изложбата печели върховете на Гинес за най-посещаван музей в света, като през същата година е приела съвсем 2,2 милиона гости. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР