Светлините на коледната елха в Ловеч грейнаха на 1 декември

...
Светлините на коледната елха в Ловеч грейнаха на 1 декември
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч преди да грейне елхата: Спазвайте мерките, за да бъдем догодина отново заедно!

Светлините на коледната елха в Ловеч блестнаха на 1 декември 2020 година вечерта пред читалище "Наука-1870 година " Събитието бе излъчено онлайн по формалните канали на общината във Facebook.

В своето слово кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова означи, че надали различен път сме очаквали с по-голямо неспокойствие идващата Коледа и Нова година, тъй като прекомерно дълго продължи пандемията. Затова тя моли: Бъдете виновни и съпричастни! Спазвайте ограниченията, с цел да бъдем следващата година още веднъж дружно!

Именно заради ограниченията този път нямаше празнична стратегия и всеобщи мероприятия, както различен път. Кметът на Ловеч благодари на нашите лекари и медицинския и немедицинския личен състав, участници в тази комплицирана борба с подлия и незабележим зложелател. Благодари и на служителите на реда, на учителите и на хората от обществените служби, които макар пандемията остават на своите места.



„ Обръщам се и към възрастни хора, включително тези, които са в домовете за обществени услуги. Специални благодарности на присъстващия тук НВП Ловчански митрополит Гавриил, на моите заместник-кметове, на общинските съветници, на кметовете и кметските наместници, тъй като във всеки един миг са покрай хората. И най-после бих желала да благодаря на всички, че дойдохте тук или наблюдават стрийминга вкъщи, с цел да продължим тази велика традиция да светнат светлините на коледното дръвче, “ сподели кметът Корнелия Маринова.

От свое име Ловчанският митрополит Гавриил в навечерието на великия християнски празник Рождество Христово прикани: „ Нека и ние в тези предпразнични дни да вървим към Господа, тъй като той е споделил - елате при мен всички отрудени и обременени, и аз ще ви успокоя. Мир и наслада за душите ни! “



В минутите преди запалването на светлините имаше осъществявания на Общинския духов оркестър с началник Тотко Рогашки. Събитието бе съпроводено от обилна заря от фойерверки. Както и друга година, за коледна елха служи същинско живо дръвче, което през идващия месец ще радва дребни и огромни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР