Светлината ще триумфира над тъмнината, каза командващият Въоръжените сили на

...
Светлината ще триумфира над тъмнината, каза командващият Въоръжените сили на
Коментари Харесай

Командващият ВСУ ген. Сирски: Светлината ще триумфира над тъмнината

Светлината ще победи над тъмнината, сподели командващият Въоръжените сили на Украйна ген. Олександър Сирски във връзка втората годишнина от пълномащабното съветско навлизане в Украйна.

" Убеден съм, че обединяването е нашата победа. И тя безусловно ще се случи. Защото светлината постоянно побеждава тъмнината! ", написа Сирски в обществените мрежи. Той напомни по какъв начин малко на брой са вярвали, че по-малката войска на Украйна може да отблъсне съветското нахлуване към Киев в първите дни на войната през 2022 година

„ Когато хиляди колони от съветски нашественици се придвижваха от всички направления към Украйна, когато хиляди ракети и бомби падаха върху нашата земя, никой в света не вярваше, че ще оцелеем “, сподели той. " Никой не повярва, само че Украйна повярва! Тя повярва, одобри борбата и оцеля. " - добави главнокомандващият.

Той отдаде респект на починалите украински воини, оцени по достолепие освобождението на североизтока и юга, като в същото време призна, че през тази година „ опитът за украинска контраатака... не донесе стремежи резултат “.

Роденият в Русия пълководец сподели, че две години по-късно Украйна към момента е решена да се бори за „ всеки метър от нашата земя “. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР