Светлина в прозореца - в условията на самоизолация тази фраза

...
Светлина в прозореца - в условията на самоизолация тази фраза
Коментари Харесай

Една капка от този разтвор във водата и прозорците ви ще заблестят от чистота

Светлина в прозореца - в изискванията на самоизолация тази фраза закупи нови нюанси, тъй като до неотдавна гледахме на улицата през стъклото на прозореца. Ето за какво е толкоз значимо да се поддържа съвършено чист, което не постоянно е елементарно да се направи, изключително за тези, които живеят на горните етажи. Експерти споделят по какъв начин можете да почистите прозорците си елементарно и дейно.

Прост комплект

На първо място, би трябвало да съберете инструментариума. Разбира се, ще ви е нужен съд за вода, както и гъба, за предпочитане с абразивно покритие, за разчистване на външната (уличната) част на прозореца, която е покрита с най -много нечистотия и прахуляк.

За подсушаване са подобаващи почистващи препарати за стъкло с чистачка (за предпочитане с телескопична дръжка) или домашен хартиени салфетки.

По принцип може да се употребява всеки почистващ препарат, само че не би трябвало да употребявате течности за миене на съдове, защото те се разпенват доста и разтворът ще се мие доста време. Можете да си приготвите дами от омекотител – 1 капачка, топла преварена вода – ½ с. л, глицерин – 1 с. л. Оставете сместа за 15 мин. След това се капва няколко капки върху чистачката.

Вътрешната част на прозореца може да се избърсва единствено с гъба и вода, само че за външната страна, изключително в случай че прозорците са обърнати към пътя, са подобаващи почистващи препарати за печки, съдържащи абразивни частици. За панти и заключващи механизми е добра концепция да намерите WD-40 или някаква силиконова смазка за железни преносими елементи на прозорци.

Важно е да изберете ден за миене на прозорци, когато на открито е облачно и хладно. При слънчево време, под директни лъчи, стъклото бързо ще изсъхне и по-късно прозорците ще станат на линии

Безопасност

Измиването на прозорец е много рискова процедура, тъй че преди да започнете, почистете первазите на прозореца и покрайнината от непознати предмети. Поставете всички нужни принадлежности на една ръка разстояние. Ако би трябвало да застанете на стълба, с цел да стигнете до горната част на прозореца, уверете се, че е допустимо най-стабилна и не е хлъзгава.

Основни стъпки

Започнете да миете прозореца с разчистване на рамката и едвам по-късно преминете към стъклото. Накиснете гъба във вода и почистете прозореца от всевъзможни огромни замърсявания и прахуляк.

След това сменете водата и разтворете препарата в нея. Внимателно намокрете стъклената повърхнина и, без да пропускате сантиметър, я почистете, като избутате мръсотията надолу с гъба. Не забравяйте, че главното замърсяване се намира между  стъклото и рамката. Ако външната част на стъклото е мощно нечиста, оставете препарата за няколко минути или избършете повърхността няколко пъти.

След това прекарайте чистачката по стъклото, започвайки от самия връх. Избършете силикона до изсъхнало след всяко прекосяване - това е значим миг, защото мокрият силикон ще остави линии по стъклото. Припокривайте изтритата зона с няколко сантиметра всякога, с други думи, избършете с припокриване.

Избягвайте внезапни придвижвания при разчистване на прозореца извън, не подскачайте, с цел да стигнете по-далеч, с цел да не загубите равновесие. Използвайте стъклочистачка с дълга ръкохватка за работа на високи подове. Ако би трябвало да застанете на стълба, дръжте се за някаква опора вътре в стаята.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР