Светлина в края на тунела: третата вълна може да е

...
Светлина в края на тунела: третата вълна може да е
Коментари Харесай

Третата вълна на COVID-19 в Румъния може да е последната с ограничения

Светлина в края на тунела: третата вълна може да е последната с ограничавания, в случай че имунизациите " надвият " заразяванията, написа през днешния ден румънският в. " Адевърул ". Според изданието статистическите данни сочат, че броят на случаите през последната седмица е намалял вследствие на новите ограничаващи ограничения, а цифрите демонстрират ориентиране на епидемията към етапа на плато. Така че в случай че румънците изберат да се имунизират, това може да бъде последната вълна от пандемията с толкоз строги рестрикции, отбелязва изданието, представено от Българска телеграфна агенция. 

" Адевърул " обаче предизвестява, че запазването на равнището от към 6000 нови случая дневно е рисково, защото тежките форми на заболяването и смъртността са високи. Вестникът цитира министъра на опазването на здравето Влад Войкулеску, който заяви, че през вчерашния ден в страната са регистрирани два отрицателни върха - на броя на приетите в болница пациенти с COVID-19 и на броя на пациентите в интензивни отделения. " Тази вълна идва с пациенти, които влизат във към този момент цялостни отделения ", уточни Войкулеску. 

Министърът посочи, че цели фамилии влизат в болница, следи се тежко протичане на заболяването при младежи и при пациенти без съпътстващи болести. По думите му 167 деца с COVID-19 се намират в лечебни заведения, а от тях 16 са в интензивни отделения. 

Добрите вести, съгласно изданието, идват от обстоятелството, че новите ограничавания, въведени от здравните управляващи на 25 март, към този момент дават резултат и единствено седмица по-късно се следи спад на случаите в Букурещ и в други окръзи. 

" Миналата седмица ускоряването на епидемиологичната вълна понижа от 20% на 5% и месецът стартира с характерности на нахлуване в плато, а 16 окръга регистрират наклонност на спад по отношение на предходната седмица ", разяснява доктор Октавиан Журма, като отбелязва, че в случай че настоящите ограничения се съблюдават, в края на месеца може да се стигне до низходяща фаза. 

По думите на доктор Габриел Дякону смъртността от COVID-19 остава висока - към 2,5-2,7%, което значи, че без значение от защитните ограничения забележителен брой от инфектираните губят живота си в борбата с заболяването. 

Здравният министър Влад Войкулеску прикани популацията да постави старания за превъзмогване на последната вълна на пандемията и увери, че имунизацията ще избави румънците от ограничаващите ограничения след месец-два, написа в. " Журналул национал ". 

" Периодът сред католическия и православния Великден ще съставлява тест за едно потомство, както нашите баби и дядовци са минали през Втората международна война, след това тези, които направиха Революцията през 1989 година, по този начин и ние ще разберем какъв брой солидарни и виновни можем да бъдем ", уточни министърът. Той посочи, че здравната система не може да понесе сама цялата тежест на пандемията, защото има стеснен човешки запас, и прикани хората да заобикалят скупчванията, да носят маски, да съблюдават хигиеничните ограничения и да се имунизират. 

В. " Гъндул " оповестява, че Румъния ще получи през днешния ден най-големия до момента транш ваксини на компанията Pfizer - 511 290 дози, които ще дойдат на летищата в Букурещ и град Клуж и ще бъдат разпределени в складовите центрове в цялата страна. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР