Светлана Гущерова отиде за нови подобрения по лицето си и

...
Светлана Гущерова отиде за нови подобрения по лицето си и
Коментари Харесай

Болна ли е от дисморфофобия Светлана Гущерова?

Светлана Гущерова отиде за нови усъвършенствания по лицето си и това се случва единствено седмица откакто си направи последните корекции, видя Lupa.bg. Плеймейтката не стопира с модификацията и откогато е родила, преди месец, към този момент има 4 нови усъвършенствания по физиономията си. Днес милионерската брачна половинка си постави боткс в брадичката. Последователите на госпожа Гущерова се запитаха дали е добре или е болна от дисморфофобия.

Дисморфофобията е психологично разстройство, при което субектът е извънредно угрижен за незначителни недостатъци или някои особености на личното си тяло. Това разстройство нормално произлиза от юношеството. То визира всички хора, без значение от разликите сред половете. Дисморфофобията е патологична религия и религия в съществуването на всевъзможни физически недостатъци или болести, която се основава на соматични чувства, водещи до меланхолия.



Гущерова преди седмица

Желанието за съвършен външен тип кара от ден на ден хора да се подлагат на пластични интервенции, с цел да “изгладят ” несъвършенствата по себе си. Много са образците по света на дами и мъже с интервенции в опит да наподобяват на куклите Барби и Кен, както и на други свои идоли.

За да останат постоянно млади, доста звезди са подготвени на всичко, даже и да легнат под скалпела на пластичния хирург. Корекциите обаче постоянно минават границите.



Светлана още веднъж е при обичаната си лекарка

Хората, страдащи от дисморфофобия, живеят с непрекъснати натрапливи мисли – виждат недостатъци в тялото си, диспропорции и деформации. Възприемат физическите си дефекти като неоспорима истина. Дори в случай че близките ги убеждават в противното, не имат вяра и считат, че биват заблуждавани и лъгани. Главните терзания на хората, страдащи от дисморфофобия, са свързани с кожни недостатъци (бръчки, белези, акне), размера и формата на носа, телесно тегло. Някои от тях се тревожат също и от асиметрия в избрани елементи на тялото. Характерно за тези хора е честото навестяване на пластични хирурзи и кожни лекари за възстановяване на външния тип. Точно като Светлана. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР