Светият Синод за София Прайд 2018: Ако поиска, човек може

...
Светият Синод за София Прайд 2018: Ако поиска, човек може
Коментари Харесай

Светият Синод за „София прайд 2018”: Ако поиска, човек може да се освободи от греха

Светият Синод за „ София Прайд 2018 ”: Ако изиска, човек може да се освободи от прегрешението За поредна година Българската православна черква се разгласи против идния гей церемониал , определяйки го като проява на прегрешението. В свое мнение, признато единомислещо от Светия Синод в цялостен състав, църквата показва, че „ същински свободният човек, в случай че изиска, може да се освободи от прегрешението благодарение на Бога ”.


 
В навечерието на „ София прайд 2018 ”, плануван за 9 юни, Светият Синод на Българската православна черква в цялостен състав одобри мнение , в което за следващ път показва безапелационното си противоречие с провеждането на парада . От Синода акцентират, че позицията им остава кардинална и непроменена в годините.
 
В мнението се показва, че „ зачитайки свободата на волята, Светата Православна черква още веднъж се обръща към своите рожби, братя и сестри и с любов им припомня, че свободата е отговорност и че същински свободният човек, в случай че изиска, може да се освободи от прегрешението благодарение на Бога и на близък в лоното на св. Православна черква. ”

 
От Синода допълват, че в позицията им е налице отеческа угриженост и апел към безучастие в такава „ проява на прегрешението ”.
 
В умозаключение църквата цитира Библията и показва, че „ всяка човешка душа е по-ценна от целия свят, по тази причина Бог не желае гибелта на виновник, „ само че да се отвърне той от пътя на злото и прегрешението и да бъде жив ”.

 
Преди година в свое послание българският патриарх Неофит дефинира демонстрацията като опит да се показа и наложи греховната наклонност като норма в нашето общество и като мотив за горделивост и образец за подражателство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР