Светият синод на Руската православна църква е назначил нов предстоятел

...
Светият синод на Руската православна църква е назначил нов предстоятел
Коментари Харесай

Москва назначи нов предстоятел на Руската църква в София

Светият синод на Руската православна черква е назначил нов предстоятел на Руската черква в София. Това е протойерей Владимир Тишчук, който е бил клир на Виенската и Австрийската епархия. Това заяви ръководителят на синодалния отдел на Московската патриаршия, който дава отговор за връзките сред църквата и обществото и медиите - Владимир Легоида, съобщи съветската държавна поропагандистка организация ТАСС. 
 
Той акцентира че назначението е след експулсирането на предходния предстоятел на подворието на Руската православна черква в София, без да каже същинската причина - шпионаж, осъществяван от трима сякаш " клирици " в Руската черква в София. 
 
Вместо това, Легойда декларира, че след полемиката синодалният отдел на Руската патриаршия (която е на процедура " слугина на страната ", както доста тъкмо я разказва американският историк Ричард Пайпс в класическото си произведение " Русия при остарелия режим " ) е изразил " безапелационен митинг по отношение на грубите и дискриминационни дейности на българските управляващи при експулсирането от страната на представители на Руската православна черква под фиктивен претекст ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР