Светият Синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето

...
Светият Синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето
Коментари Харесай

Синодът: Спрете гейпарада - този акт на помрачение на ума

" Светият Синод на родната ни православна Църква изрично показва своето отрицание и несъгласие и се опълчва на организирането и провеждането на гей церемониал на 17 юни  (събота) т.г. в скъпата ни столица София. "

Това написа в послание на Светия синод на БПЦ, публикувано на.

" Половата ориентировка не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо открита даденост.

Като пастири сме мощно обезпокоени от засилващите се трендове  сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните дейности като нещо обикновено и даже естествено измежду младежта се усилва. "

Патриархът и владиците не престават още:

" Светият Синод е мощно смутен и от обстоятелството, че при орагнизирането на гей парада, из улиците на столицата на Обичната ни Родина, ще бъде употребена отделна сцена за деца, които ще бъдат живи наблюдаващи и даже участници в това недопустимо събитие "

Те приключват:

" Призоваваме всички виновни институции да сторят всичко по силите си за прекъсването на този акт на заслепение на мозъка и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, демонстрация на най-висша форма на разлагане в нравствените и морални правила в обществото ни.

Като насочваме откровена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да вземат участие в непристойното събитие в София на 17.06.2023 година, да укрепи хората, от които зависи прекъсването на идното събитие и да им даде разсъдък да познаят Истината. "

Ето и цялостния текст:

ВЪЗЛЮБЕНИ В ГОСПОДА БРАТЯ И СЕСТРИ,

Светият Синод на родната ни православна Църква изрично показва своето отрицание и противоречие, и се опълчва на организирането и провеждането на гей церемониал на 17 юни  (събота) т.г. в скъпата ни столица София.

Водени от угриженост за индивида, който е основан по Божий облик и сходство, с бащинска угриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно удостоверяваме, че хомосексуалното държание е изцяло умишлено и греховно променяне на дадената от Бога полова еднаквост. Половата ориентировка не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо открита даденост.

Като пастири сме мощно обезпокоени от засилващите се трендове  сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните дейности като нещо обикновено и даже естествено измежду младежта се усилва. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично деяние  - да показва изрично кое е положително и кое е зло е и да проповядва с бащинска угриженост библейските и християнски нравствени полезности завещани ни от Самия наш Творец.

Извършването на греховете на плътското взаимоотношение на хора от еднакъв пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето за какво, без значение от  обстоятелствата при съзнанетелния избор за осъществяването на този грях, Православната черква не може да откри опрощение за сходни дейности и взаимоотношения.

Цялата православна антропология, изрично декларира, че единствената цел на човешкия живот, в това число телесното му съществуване, е да популяризира Бога. Тя акцентира и Христовата заповед: „ Бъдете съвършени, както е идеален Небесният ваш Отец ” (Мат. 5:48); както и увещаването на св. деятел Павел – „ прославете Бога в телата си! ” (1 Кор. 6:20).

Православната черква всеки път се е обявявала за зачитането на свободната воля на индивида в избора определящ живота му. Но наред с това, изрично е отстоявала моралните истини, без да се въздейства от натиска на мощните на деня, от модата и суетата на времето.

Светият Синод е мощно смутен и от обстоятелството, че при орагнизирането на гей парада, из улиците на столицата на Обичната ни Родина, ще бъде употребена отделна сцена за деца, които ще бъдат живи наблюдаващи и даже участници в това недопустимо събитие, тъй като „ който съблазни едного от тия дребните, които имат вяра в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина “ (Мат. 18:6).

Призоваваме всички виновни институции да сторят всичко по силите си за прекъсването на този акт на заслепение на мозъка и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, демонстрация на най-висша форма на разлагане в нравствените и морални правила в обществото ни.

Като насочваме откровена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да вземат участие в непристойното събитие в София на 17.06.2023 година, да укрепи хората, от които зависи прекъсването на идното събитие и да им даде разсъдък да познаят Истината.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР