Светият Синод на Българската православна църква в свое обръщение относно

...
Светият Синод на Българската православна църква в свое обръщение относно
Коментари Харесай

Св. Синод категорично не желае гей парад в София

Светият Синод на Българската православна черква в свое послание по отношение на идното следващо издание на годишното шествие в поддръжка на ЛГБТИК+ общността " София Прайд " показва безапелационното си неодобрение и противоречие и се опълчва на организирането и провеждането на гей церемониал на 18 юни (събота) в София.

" Водени от угриженост за индивида, който е основан по Божий облик и сходство, с бащинска угриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно удостоверяваме, че хомосексуалното държание е изцяло умишлено и греховно променяне на дадената от Бога полова еднаквост ", декларират от Св. Синод. В обръщението се акцентира, че половата ориентировка не е въпрос на избор, а твърдо открита даденост, като от Църквата се базират на писаното в Библията по тематиката.

" Като пастири сме мощно обезпокоени от засилващите се трендове измежду българското общество, в което приемането на хомосексуалните дейности като нещо обикновено и даже естествено измежду младежта се усилва. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично деяние - да показва изрично кое е положително и кое е зло е и да проповядва с бащинска угриженост библейските и християнски нравствени полезности завещани ни от Самия наш Творец ", означават от Светия синод.

Българската православната черква не намира опрощение за плътското взаимоотношение на хора от еднакъв пол, които дефинира като противоестествени и неприсъщи на човешката природа.

" Цялата православна антропология, изрично декларира, че единствената цел на човешкия живот, в това число телесното му съществуване, е да популяризира Бога. Тя акцентира и Христовата заповед: " Бъдете съвършени, както е идеален Небесният ваш Отец " (Мат. 5:48); както и увещаването на св. деятел Павел - " прославете Бога в телата си! " (1 Кор. 6:20) ", се споделя още в обръщението.

От Св. Синод допълват, че Православната черква всеки път се е обявявала за зачитането на свободната воля на индивида в избора определящ живота му, само че наред с това изрично е отстоявала " моралните истини ", без да се въздейства от натиска на мощните на деня, от модата и суетата на времето.

За Светия Синод е тревожно също, че по време на гей парада се провежда и преносима сцена за деца, които да следят и даже да вземат участие в това " недопустимо събитие ". От църквата се аргументират и с откъс от Евангелието на Матей - " който съблазни едного от тия дребните, които имат вяра в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина " (Мат. 18:6).

" Призоваваме всички виновни институции да сторят всичко по силите си за прекъсването на този акт на заслепение на мозъка и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, демонстрация на най-висша форма на разлагане в нравствените и морални правила в обществото ни.

Като насочваме откровена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да вземат участие в непристойното събитие в София на 18.06.2022 година, да укрепи хората, от които зависи прекъсването на идното събитие и да им даде разсъдък да познаят Истината ", акцентират от Светия Синод на Българската православна черква.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР