Светият Синод е специална институция, която Негово Светейшество е упълномощил

...
Светият Синод е специална институция, която Негово Светейшество е упълномощил
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски за състоянието на Патриарха: Светият Синод е упълномощен да дава информация, а не ВМА

" Светият Синод е специфична институция, която Негово Светейшество е упълномощил да дава информация и да извършват неговите функционалности, а не управлението на Военномедицинска академия ", по този начин началникът на ВМА ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски разяснява в " Денят стартира " какво е положението на патриарх Неофит, който е настанен във ВМА.

Военномедицинска академия празнува 132 години от основаването си.

" Ключова е приемствеността. Горди сме, че сами произвеждаме фрагментите си. Това е дълготрайна стратегия. Основната ни цел за идната година е построяването на роботизиран център по хирургия ", означи проф. Венцислав Мутафчийски.

По думите му има кадрови недостиг в региона, изключително от офицери.

" Статистиката е извънредно тежка, има застаряване на личния състав, в това число и при нас, междинната възраст е към 57 години, към 33% единствено са млади лекари. В идващите 10 години това ще бъде огромен проблем ", добави проф. Мутафчийски.

Той акцентира, че медицинските сестри липсват като специалност.

" Не съм сигурен, че единствено заплащането е главен проблем ", разяснява още началникът на ВМА и означи, че тази нощ е осъществена следващата трансплантация на черен дроб.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР