Светейшият български патриарх Неофит прие днес на среща Темиртай Избастин

...
Светейшият български патриарх Неофит прие днес на среща Темиртай Избастин
Коментари Харесай

Патриарх Неофит прие на среща посланика на Казахстан у нас


Светейшият български патриарх Неофит одобри през днешния ден на среща Темиртай Избастин - дипломат на Република Казахстан у нас, съобщават от Българската патриаршия. 

Приемът се състоя в патриаршеския кабинет в Софийска света митрополия, а на него участваха  Мелнишкият свещеник Герасим - основен секретар на Светия синод, и Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха.

Посланик Темиртай Избастин благодари за опцията да се срещне с Негово светейшество и показа на патриарх Неофит, че в страната му спокойно и във взаимна приемливост живеят дружно над 100 общности, изповядващи разнообразни вероизповедания - православие, римокатолицизъм, ислям и юдаизъм. 



Посланикът сподели, че връзките сред България и Казахстан са извънредно положителни, като от началото на тази година сред двете страни може да се пътува безвизово. Той описа на Светейшия патриарх и за българската общественост в страната му, която по публични данни наброява сред 15 000 и 20 000 души.

Темиртай Избастин подари на Светейшия патриарх книга, в която на български език са показани благосъстоянията и културните забележителности на Казахстан. 



Приемът приключи с благопожелания и с вяра - както за бъдещи срещи, по този начин и за основаването на общи начинания и действия. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР