Светената вода е основна част от религията ни. В православието

...
Светената вода е основна част от религията ни. В православието
Коментари Харесай

Светената вода е лечебна! Вижте къде се крие тайната й

Светената вода е съществена част от религията ни. В православието тя се употребява за всички ритуали: кръщенета, за благословия, в сложни моменти, срещу заболявания. Освен това тя служи и за предотвратяване на християните от зли сили. Разбира се, светената вода става лечебна и мощна тогава, когато над нея се произнесе молитва. Можем и сами да придадем спомагателна лечебна мощ на водата. За задачата е належащо да си набавим такава вода от черква и да я занесем у дома. Вечерта би трябвало да произнесем следната молитва, която са употребявали арменски монаси, с цел да лекуват миряните:

„ Господи Всемогъщи, доктор на душите и изцелител на телата, елементарни ни всяко провинение, което сме създали несъзнателно или наложително. Вашият прислужник (име) смирено моли за амнистия, прояснение и излекуване. Излекувай го от заболяването, Господи, и го избави от неговата уязвимост. Дай на духа мощ, на очите – светлина, почисти тялото от всяка язва и дано в мир сърцето да върви по пътя на Твоята свята религия.
Спаси ни, Господи, от всички забележими и невидими врагове, и блажен да е Твоят животворящ Дух, в този момент и постоянно, и вовеки веков. Амин. “

Молитвата може да бъде произнесена непосредствено от болния или от член на фамилията му.

За да използваме вярно светена вода, би трябвало да следваме тези правила. Първо, когато я получаваме, би трябвало да сме смирени. След това би трябвало да я надпишем и да я държим до икони или кръстче вкъщи. Болните хора могат да я пият когато и да е, а здравите би трябвало да я използват заран, на гладно. Можем да намажем местата по тялото ни, които ни болят с нея, с цел да се излекуваме. Ако се наложи да изплакнем шишето, в което се намира водата, е доста значимо да не я изливаме в канализацията, а в саксия с живи цветя.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР