Светът заговори за пробив в преговорите за мир между Русия

...
Светът заговори за пробив в преговорите за мир между Русия
Коментари Харесай

Боян Чуков: Русия съсредоточава свръхмодерна техника, въпросът е ще остане ли нещо от Украйна

Светът заприказва за пробив в договарянията за мир сред Русия и Украйна. Москва лимитира военните дейности, в ход е и правенето на контракт за неутралитет и неядрения статут на Украйна.

Международният анализатор и специалист по национална сигурност Боян Чуков обаче не счита, че на договарянията в Истанбул се е случило нещо, което заслужава толкоз звук и мнения.

" Оценката на Антъни Блинкен е ясна - не вижда позитив в договарянията. Излезе информация, че руснаците се готвят да трансферират част от своите войски от Киев в Донбас, с цел да завършат обкръжаването на войските там. Ако имаше нещо доста съществено на тези договаряния, трябваше да не престават два дни, както се бяха договорили. Оказа се, че за 3 часа взеха решение всички проблеми. Всичко ще бъде докладвано на Путин, който ще взема решение дали ще бъде по този начин или другояче. Нито съветската армия стопира бойните дейности, нито украинската артилерия стопира да стреля по Донбас ", изясни той в " България заран ".

По думите му руснаците са създали доста огромен поклон към своя сътрудник Реджеп Ердоган - да играе роля на медиатор, с цел да придобие световна тежест в новия свят, който се построява.

Чуков акцентира, че договарянията са сред Москва и Запада, а Киев е единствено един интерфейс и нищо повече. А среща сред Путин и Зеленски щяло да има, когато Зеленски разпише капитулацията на Украйна.

" За службите за сигурност в Украйна специалистите настояват, че са разграничени на 3 групи - проруска, близка до националистите от " Азов " и трета, която е под въздействието на западните специфични служби. Зеленски се безпокои, че в случай че стане доста отстъпчив във връзка с Москва, тъкмо " Азов " ще го смъкна от власт. Пази своето място и да не бъде премахнат от радикалите в Украйна ", сподели още Чуков пред Bulgaria ON AIR.

" От спътниците излиза наяве, че в Курска област се концентрира свръхмодерна съветска техника. Въпросът е какво ще остане от Украйна и изобщо ще остане ли нещо. Русия не се отхвърля от демилитаризацията и денацификацията. Русия споделя: Няма да позволим повече украинската територия да съставлява опасност за нас ", посочи анализаторът.

Запитан за възможното приемане на Украйна в Европейския съюз, гостът в студиото отговори:

" Военният инструмент на Европейски Съюз е НАТО. Руснаците толкоз ли са глупави, че ще разрешат под друга форма НАТО да влезе на същата тази територия? Към август ще има по-сериозно решение на въпроса. "

Чуков означи, че икономическият фронт е не по-малко значим - става дума за борба сред Западния свят и Русия. В Европа единствено немската стопанска система е на профицит. В момента, в който рухне немската стопанска система, целият Европейски Съюз се разпада, безапелационен е той.

Експертът призна, че е заинтригуван от наличието на милиардера Роман Абрамович на договарянията за мир. Някои настояват, че носи бележки от Зеленски към Путин и противоположното, а Чуков чака Абрамович да бъде употребен поради финансовите му благоприятни условия.

" Изключително груба неточност е да се смята, че Русия предприе този ход без всичко да е в съгласие с Китай. Китайците все по-настойчиво застават на страната на руснаците. Съединени американски щати сега оповестиха Китай за главен техен проблем. Китай е огромният печеливш от всичко протичащо се. Индия съвсем динамизира разговора с Китай и по нито един въпрос не одобри предлагането на Съединени американски щати да се включи в глобите против Русия. 85% от въоръженията на Индия са съветски ", разяснява още Чуков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР