Светът вижда само това, което иска да види – трябва

...
Светът вижда само това, което иска да види – трябва
Коментари Харесай

„Светът вижда само това, което иска“: Как хората в Рамала виждат конфликта в Близкия изток?

Светът вижда единствено това, което желае да види – би трябвало да се потърсят корените на тероризма. Това сподели в предаването „ Тази заран “ Мариана Харб, която от 24 години живее в Рамала, Палестина.

„ Напрежението е толкоз високо, че протича ката електрически ток по невроните на хората и се отразява доста отрицателно на всички. Нашият град е релативно спокоен, тъй като рано заран и късно вечер армията участва очевидно. Ние не сме в обстановката на останалите, които живеят наоколо до Газа, само че сме съпричастни с тях “, изясни тя.

Джо Байдън съобщи, че групировката „ Хамас “ би трябвало да бъде изцяло отстранена

Според нея всички наблюдават непрестанно новините. Вчера тя е попаднала на една статистика, съгласно която 47 семейства с към 500 души са напълно изтрити от регистрите. „ Това значи, че те са изцяло унищожени “, добави още българката, живееща в Рамала. Тя съобщи също по този начин, че ранените вече  са над 10 000, а цифрата на убитите се трансформира непрестанно.

„ Това, което се случва, е чудовищно. Тези реки от кръв, които се леят. Тези всички деца, дами и старци, които умират поради нечия политика. Това просто е неприемливо в „ цивилизования свят “, който мълчи и нищо не прави “, сподели още тя.

Концентрацията на танкове и военни транспортни средства в граничната зона продължава

Мариана Харб твърди, че децата там усещат напрежението и страха. „ Те питат, за какво би трябвало да напущат домовете си, както и земята на своя дядо. Много е мъчно да им се отговори на тези въпроси. Ние не приказваме с тях за тероризъм, тъй като това е въпрос с две страни. За едната страната тези хора са герои, до момента в който за другата – са терористи “, изясни още учителката.

Според нея палестинците са оптимисти и съумяват да се усмихват, очаквайки добра развръзка на спора в Близкия изток.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР