Светът върви към затопляне с над 1,5 градуса по Целзий

...
Светът върви към затопляне с над 1,5 градуса по Целзий
Коментари Харесай

Светът върви към затопляне с над 1,5 градуса по Целзий на година


Светът върви към стопляне с над 1,5 градуса по Целзий на година. Това демонстрира анализът на Paris Equity Check. В него се споделя още, че без значение от опитите на множеството богати страни и на доста от разрастващите се стопански системи да лимитират високите излъчвания на парникви газове, температурите не престават да се повишават бързо.

" Предизвикателството пред световния юг е да остане зелен и след 2030 година ", сподели Ян Робиу де Понт, водещ откривател в Paris Equity Check. Той напомни, че досегашното от едвам 1,2 градуса по Целзий отприщи вълна от смъртоносни и скъпоструващи рискови метеорологични феномени - от до наводнения и тропически стихии, които стават още по-разрушителни поради покачването на морската вода.

Проблемът е, че светът евентуално ще стане с най-малко 5 градуса до края на века. Годишните междинни международни температури евентуално ще бъдат най-малко 1 градус над равнищата, които са били преди индустриалната ера и ще продължат да се повишават стремително в интервала сред 2020 година и 2024 година Това пък демонстрира дълготрайна прогноза на специалисти от английската метеорологична работа.

Прогнозата за климата също по този начин планува, че ще има засилено стопляне на спрямо други райони по света и ще има нараснал риск от стихии в Атлантическия океан. Освен това се показва, че тази година доста елементи от Южна Америка, Южна Африка и Австралия евентуално ще бъдат по-сухи от близкото минало.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР