Светът трябва да се обедини в името на мира. Това

...
Светът трябва да се обедини в името на мира. Това
Коментари Харесай

Олена Зеленска: Светът трябва да се обедини в името на мира

Светът би трябвало да се сплоти в името на мира. Това сподели брачната половинка на украинския президент Олена Зеленска и заяви, че е връчила писма от брачна половинка си на няколко водачи на форума в Давос, в това число на вицепремиера на Китай Лиу Хе.

„ Не би трябвало да позволяваме да се случи нов Чернобил “, продължи Олена Зеленска. „ Обидно е в 21-ви век да има всеобщ апетит поради целенасочената експанзия на една страна. Нито едно дете по света не би трябвало да си написа домашните на свещи, а лекарите не би трябвало да правят интервенции на фенерчета “, добави тя.

Според нея експанзията на Русия в Европа основава огромна рецесия. „ Изправени сме пред краха на света, какъвто го познаваме “, предизвести Зеленска.

„ Какъв е светът, в който на танкове е разрешено да нанасят удари по атомни електроцентрали? Какво се случва с инфлацията, когато държавните граници стартират да се унищожават? И какво се случва с цената на живота, когато десетки милиони са принудени да бягат от глада и да станат бежанци? Кризата ще се задълбочи, в случай че Русия не загуби войната в Украйна. Тази война може да продължи и да направи рецесията по-голяма, в случай че агресорът не загуби “, сподели още тя.

Зеленска се надява, че международният бизнес ще се вслуша и ще откликне на нуждата от възобновяване на градовете в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР