Светът трябва да се нормализира до края на 2022 г.

...
Светът трябва да се нормализира до края на 2022 г.
Коментари Харесай

Бил Гейтс каза кога ваксините ще изкоренят COVID-19

Светът би трябвало да се възстановява до края на 2022 година с помощта на имунизациите против COVID-19, предвижда Бил Гейтс в изявление за полския вестник " Газета Виборча " (Gazeta Wyborcza) и телевизионния оператор TVN24, представено от Ройтерс.

" Това е невероятна покруса ", сподели съоснователят на " Майкрософт " (Microsoft) във връзка пандемията, добавяйки, че единствената добра вест е достъпът до ваксини.

Откакто беше открит за първи път в края на 2019 година, COVID-19 засегна над 125 милиона души по света, отнемайки до момента 2,7 милиона живота. Още през 2015 година Бил Гейтс предизвести, че може да се чака " мощно инфектиран вирус, а не война ", който да аргументи гибелта на милиони хора през идващите няколко десетилетия.

" До края на 2022 година би трябвало да се върнем към естественото с помощта на имунизациите ", уточни Гейтс в изявлението за полските медии.

Милиардерът Гейтс, който се отдръпна от поста ръководител на Microsoft Corp през 2014 година, посредством своята филантропска фондация " Бил и Мелинда Гейтс " е отделил минимум 1,75 милиарда $ за световния отговор на пандемията COVID-19. Това включва поддръжка за някои производители на ваксини, диагностика и евентуални лекувания.

Така да вземем за пример проектът COVAX, подсилен от Световната здравна организация (СЗО) и Глобалния алианс за ваксини и имунизация (GAVI), има за цел да обезпечи 2 милиарда дози ваксини за страните с по-ниски приходи до края на 2021 година, отбелязва БНР.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР