Светът трябва да се нормализира до края на 2022 г.

...
Светът трябва да се нормализира до края на 2022 г.
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Светът трябва да се нормализира до края на 2022 г. заради Covid ваксините

Светът би трябвало да се възстановява до края на 2022 година с помощта на имунизациите против Covid-19, предвижда Бил Гейтс в изявление за полския вестник " Газета Виборча " (Gazeta Wyborcza) и телевизия TVN24, представено от Ройтерс и БНР.

" Това е невероятна покруса ", сподели съоснователят на " Майкрософт " (Microsoft) във връзка пандемията, добавяйки, че единствената добра вест е достъпът до ваксини.

Откакто беше открит за първи път в края на 2019 година, Covid-19 засегна над 125 милиона души по света, отнемайки до момента 2,7 милиона живота. Още през 2015 година Бил Гейтс предизвести, че може да се чака " мощно инфектиран вирус, а не война ", който да аргументи гибелта на милиони хора през идващите няколко десетилетия.

" До края на 2022 година би трябвало да се върнем към естественото с помощта на имунизациите ", уточни Гейтс в изявлението за полските медии.

Милиардерът Гейтс, който се отдръпна от поста ръководител на Microsoft Corp през 2014 година, посредством своята филантропска фондация " Бил и Мелинда Гейтс " е отделил минимум 1,75 милиарда $ за световния отговор на пандемията Covid-19. Това включва поддръжка за някои производители на ваксини, диагностика и евентуални лекувания.

Така да вземем за пример проектът COVAX, подсилен от Световната здравна организация (СЗО) и Глобалния алианс за ваксини и имунизация (GAVI), има за цел да обезпечи 2 милиарда дози ваксини за страните с по-ниски приходи до края на 2021 година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР