Светът трябва да има обща цел в борбата с изчезващите

...
Светът трябва да има обща цел в борбата с изчезващите
Коментари Харесай

Учени: Човечеството трябва да има обща цел в опазване на биоразнообразието

Светът би трябвало да има обща цел в битката с изчезващите растителни и скотски типове, считат специалисти. Те означават, че общите старания би трябвало да са сходни на тези при поддържането на световното стопляне под 1,5 градуса по Целзий.
Снимка: Getty Images
Учените предлагат изчезващите типове да бъдат под 20 годишно. По този метод ще се обезпечи естественото действие на екосистемите и съжителството на хората с останалия жив свят на планетата.
Учени: Това не е последната ни пандемия Според учените нови болести се появяват измежду хората почти три-четири пъти годишно
Призивите са подбудени от притеснителните данни, които излизат през последните години. Миналата година отчет на Организация на обединените нации сподели, че към 1 млн. типове са застрашени от изгубване, написа Би Би Си.

Биолозите настояват, че напредъкът към запазване на биоразнообразието до момента е бил „ муден, стеснен или неефикасен “.
Снимка: Getty Images
Учените прецизират, че пандемията от ковид е сложила на фокус салдото сред природата и хората. Също по този начин те дълго време предизвестяват, че ловът, търговията или загубата на хабитат за животните усилва възможностите от разпространяване на нови болести.
Коалите са на път да изчезнат поради пожарите в Австралия Повече от 1000 коали са били убити по време на огнената буря
Също по този начин специалистите считат, че пандемията е провокирала безпорядък в слагането и като цяло организирането на новите цели за запазване на типовете. Според учените 500 типа бозайници, птици, земноводни и водни са на ръба на изгубването поради човешката активност.
Снимка: Getty Images
Новите дългогодишни оферти са оповестени в научното списание „ Сайънс “. Общата цел би трябвало да важи за всички познати на човечеството типове животни, растения и гъби – както на сушата, по този начин и в океана, прецизират те.
Учени сигнализират за екологична злополука в река Нил Рибата в реката съдържа микроелементи на пластмаса
Експертите дефинират вероятно съглашение като „ Полярната звезда за науката “ – посока, в която човечеството да се движи.
Снимка: Getty Images
Заради пандемията интернационалната Конвенция за биоразнообразие беше отсрочена за 2021 година, както и Срещата на върха на Организация на обединените нации за промените в климата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР