Светът ще се нуждае от 7 трилиона долара, за да

...
Светът ще се нуждае от 7 трилиона долара, за да
Коментари Харесай

Светът се нуждае от $7 трилиона, за да избегне недостига на газ до 2050 година

Светът ще се нуждае от 7 трилиона $, с цел да обезпечи задоволително доставки на газ до 2050 година, на фона на прехода към по-чисти енергийни източници. Това е пресметнал мозъчен концерн в Япония.

Ще бъдат нужни вложения за създаване на нови фабрики за експорт на полутечен природен газ, възобновяване на съществуващи уреди и създаване на газови залежи, счита Института по енергийна стопанска система на Япония, представен от Bloomberg.

Според прогнозите можем да достигнем до едвам 56% понижение на излъчванията до 2050 година, тъй като разрастващите се страни няма да съумеят да реализират въглеродна индиферентност доникъде на века. Ако излъчванията останат на сегашните равнища, ще са нужни близо 10 трилиона $ за поддържане на съответни доставки на газ доникъде на века , споделят специалистите от IEEJ.
 Германия към момента търгува с съветски LNG. Евентуалното прекъсване може да коства най-малко €10 милиарда
Германия към момента търгува с съветски LNG. Евентуалното прекъсване може да коства най-малко €10 милиарда

Търговията се трансформира в проблем за Германия, която категорично съобщи, че няма да търгува с газ от страната

Международната организация по енергетика (МАЕ) планува търсенето на газ да доближи своя пик през това десетилетие и по-нататък надали ще са необходими още дълготрайни планове. Големи производители като Chevron и Shell твърдят, че газът ще играе дълготрайна роля в енергийния преход, изключително когато страните се отхвърлят от други възможности като въглища.

Към момента обаче продължаващият спор сред Израел и Хамас, съставлява сериозна опасност за районния пазар на природен газ и може да има резултат върху доставките на полутечен природен газ в Европа с наближаването на зимата, съгласно разбор на Rystad Energy.

Съдбата на трите най-големи израелски газови плана - Tamar, Leviathan и Karish - ще повлияе доста на районния пазар. Потенциално геополитическо преустрояване може да изложи на риск вложенията. Leviathan съставлява 44% от настоящия рандеман на газ в Израел, след което са Tamar и Karish със 38% и 18%. Tamar доставя повече от 70% от вътрешното търсене на газ в Израел и е главният източник за произвеждане на електрическа енергия от газ. Смята се, че 5% до 8% от продукцията на Tamar се изнася. Цените на газа може да набъбнат в кратковременен проект, гласи още отчетът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР