Светът се пробужда за вредите върху природата от използването на

...
Светът се пробужда за вредите върху природата от използването на
Коментари Харесай

Грийнпийс представя печатна кампания против използването на сламки

Светът се пробужда за вредите върху природата от потреблението на милиарди пластмасови сламки за пиянство на планетата и нова акция на природозащитната организация Грийнпийс е следващо удостоверение за това.

Кампанията е печатна реклама, която се прицелва право в сърцето (и в съвестта) на публиката, като демонстрира птица и риба с безмилостно излизащи от тях сламки, които са ги пронизали, до момента в който те са в чаши за пиянство. Това са сламки, каквито сме привикнали да виждаме в близост и да използваме.

Илюстрацията е дело на организация Rethink Canada, показва изданието campaignlive.co.uk. Посланието е " Не измуквай живота от океаните ни! ". 

Инициативата срещу сламките набира мощ по света, откакто по-рано една от модерните огромни вериги кафенета - Starbucks, разгласи, че ще спре да предлага сламки на клиентите си в идните години, с цел да не замърсява природата толкоз доста. 

" Сламките са страховит метод да стартираме диалога, само че целият пластмасов отпадък за изхвърляне като капаците за чашите от кафе, контейнерите и пакетирането зареждат цяла рецесия на пластмасовото замърсяване. Трябва да забележим фирмите да основават нововъведения оттатък пластмасата и действително да понижават солидния си пластмасов отпечатък върху нашата синя планета и общностите ", разяснява Сара Кинг - началник океани и пластмаса в организацията Грийнпийс Канада. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР