Светът се намира в огромна трансформация и тя се случва

...
Светът се намира в огромна трансформация и тя се случва
Коментари Харесай

Сергей Станишев: България изглежда като болния човек на Европа

" Светът се намира в голяма промяна и тя се случва през днешния ден, до момента в който политиците у нас са вкопчени в предишното. Целият Европейски съюз работи по какъв начин да се приспособява, по какъв начин Европа да не изпадне от световния развой, а в България всичко се свежда до това дали ще има, или няма да има държавно управление. И в случай че има, всички да кажат " благодаря ". Ние изглеждаме като болния човек на Европа, никой не ни възприема на съществено ".

Това съобщи за БНР българският евродепутат Сергей Станишев, някогашен водач на Партията на европейските социалисти (ПЕС), някогашен ръководител на Българска социалистическа партия и някогашен министър-председател. Той разяснява и обстановката в Българска социалистическа партия:

" Когато Българска социалистическа партия беше хвърлена от управлението си на непознат терен - на терена на традиционализма, на десния консерватизъм, на национализма, резултатът е 9% - исторически срам и оскърбление за левицата. Пет следващи избора Българска социалистическа партия слиза все по-надолу и има отлив на доверие ".

" При коалиране с ГЕРБ ще настъпи внезапен отлив и ще се окаже, че резултатът от вота може да бъде победен. Но явно за някои хора персоналното оцеляване е по-важно от целите на Българска социалистическа партия като партия ", добави Станишев.

Евродепутатът подсети, че от 2020 година насам главната задача на Борисов е да изведе ГЕРБ от изолираност:

" Сега ГЕРБ могат да си приказват с всички. Номинацията на Мария Габриел е мощен знак към Европейски Съюз, където има неспокойствие да бъде формирано държавно управление. Тясното във времето съвпадане сред поръчката на ГЕРБ, че желаят оставката на основния прокурор, и поръчката на Висш съдебен съвет също демонстрира, че мечтаният сътрудник за ГЕРБ е Политическа партия. От Политическа партия би трябвало да се освободят от детската болест на младата партия - ние сме единствените и най-хубавите ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР