Светът се надпреварваше да отразява бързо развиващите се събития в

...
Светът се надпреварваше да отразява бързо развиващите се събития в
Коментари Харесай

Путин е унижен: Световната преса за бунта на Вагнер в Русия

Светът се надпреварваше да отразява бързо разрастващите се събития в Русия, като огромна част от него се питаше какво може да значи това за съветския президент Владимир Путин.


Необичайното въстание на наемниците на " Вагнер ", които са от решаващо значение за военната машина на Путин в Украйна, господства заглавията по света и повдига въпросителни по отношение на властта на съветския президент.

Вестник " Обзървър " написа " Вождът на бунтовниците стопира танковото нахлуване към Москва, " с цел да спре кръвопролитието " " до фотография на танк на Вагнер в Ростов на Дон. На първа страница е оповестен и разбор на Люк Хардинг, в който той споделя, че протестът, управителен от началника на " Вагнер " Евгений Пригожин, оставя Путин в най-слабото му състояние от десетилетия насам.

„ Билд “ в Германия излезе със заглавие: " Въстание против Путин " до фотоси на бойците на Вагнер. Подзаглавието гласи: " Опитът за пуч в Русия и какво значи това за нас ".

„ Велт “ и „ Шпигел “ на първите си страници приказват за " битка за власт " в Русия.

„ Ню Йорк Таймс “ разгласява разбор за това какво демонстрира краткотрайният протест за задържането на властта на Путин. Питър Бейкър означи заплахите и опциите, които неустойчивостта дава на Съединени американски щати. Опасността се състои в това, че съветският президент е под опасност и дава отговор за нуклеарните ракети, а опцията - в отслабването на военните старания на Русия в интерес на Украйна.

„ Вашингтон Пост “ дефинира последните 24 часа като най-сериозната опасност за президентството на Путин, " което до момента процъфтяваше с помощта на способността на Путин да разделя и владее, като опълчва съперничещи си групи и служи като висш съдия измежду враждуващите елити ". В публикацията се споделя още: " След повече от две десетилетия автократично ръководство гордостта на Путин неведнъж е замъглявала преценката му - както при нахлуването в Украйна, по този начин и при неправилната преценка дали Пригожин може да съставлява опасност. "

„ Уолстрийт джърнал “ съобщи, че войната в Украйна се е " обърнала против Путин ". Изданието означи позицията на Запада, която най-добре може да се опише като " да стои надалеч обратно " и да заобикаля всевъзможни подмятания за взимане на страна. Вестникът се базира на меморандум на Държавния департамент, изпратен до задграничните му задачи: " Съединените щати нямат желание да се намесват в този въпрос ".

„ Индипендънт “ преглежда резултата от протеста в Москва, където са подхванати " антитерористични " ограничения, сложени са пътни блокади и жителите са предизвестени да останат на закрито, до момента в който конвоят на Вагнер наближава. Заглавието на вестника гласи " Бунт, безпорядък и суматоха по улиците на Москва ".

Анадолска организация обръща внимание на историята на паравоенна група, която се прочу с ролята си в спешни зони.

Групата " Вагнер " е учредена през 2014 година в поддръжка на подкрепяните от Русия сепаратисти в района на Донбас и е благосъстоятелност на богатия предприемач Евгений Пригожин и на някогашния съветски шпионин Дмитрий Уткин. Вагнер се прочу в интернационален проект с присъединяване си в анексирането на Крим от Русия - ход, който се счита за противозаконен от интернационалната общественост, написа АА. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР