Светът преживява бързо развитие в сферата на технологичните иновации, което

...
Светът преживява бързо развитие в сферата на технологичните иновации, което
Коментари Харесай

Германците се чувстват некомфортно с онлайн банкирането

Светът претърпява бързо развиване в областта на софтуерните нововъведения, което се отразява и в метода, по който управляваме нашите финанси. Използването на електронно банкиране е във напредък, като дава на потребителите опцията да управляват своите финанси посредством електронните устройства, които носим в джобовете си. Независимо дали става въпрос за заплащане на сметки, преводи или вложения, електронното банкиране предлага улеснение и експедитивност. Въпреки този прогрес, ново изследване на YouGov разкрива, че не всички се усещат удобно да употребяват тази услуга, написа pixotab.com.

Според данните от изследването, цели 27% от потребителите в 48 страни по света показват стеснение при потреблението на електронно банкиране. Този % отразява другите гледни точки и настройки към финансовите технологии в другите райони.

На върха на листата с страните, в които потребителите се усещат най-неудобно при потреблението на електронно банкиране се подрежда Германия, където 44% от хората показват подозрения във връзка с тази услуга. След тях следват Съединени американски щати с 38%, Бхарат (Индия) с 37% и Япония с 29%. Дори и в Мексико, където софтуерното развиване нараства, 28% от интервюираните се усещат неловко с електронното банкиране. В Бразилия и Испания почти една четвърт от хората също изпитват компликации с тази форма на финансово ръководство.

Има и страни, в които потребителите се усещат доста по-комфортно при потреблението на електронно банкиране. В Норвегия единствено 11% от интервюираните показват незадоволство, а във Финландия този % е още по-нисък, като единствено 10% се усещат неловко.

Тази разнообразна картина на приемането на електронното банкиране може да бъде обяснена с разнообразни фактори. Опасенията от киберсигурността могат да са един от основните моменти, които способстват за недоволството на някои консуматори. Също по този начин, незадоволителното познаване на актуалните финансови технологии може да играе своята роля във възникването на тези подозрения.

Все отново, без значение от разликите в приемането на електронното банкиране по света, фактът, че този метод на ръководство на финансите става все по-широко признат, свидетелства за неспирното развиване на софтуерните нововъведения и растящата значимост на цифровия свят в нашите животи. В бъдеще, може би ще забележим още по-голямо разпространяване и приемане на тази комфортна услуга, откакто се преодолеят някои от настоящите провокации и се насърчи образованието по въпросите на киберсигурността и актуалните финансови технологии.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР