Светът постоянно се променя, а с него и любовните взаимоотношения.

...
Светът постоянно се променя, а с него и любовните взаимоотношения.
Коментари Харесай

5 съвета за успешна отворена връзка

Светът непрекъснато се трансформира, а с него и любовните взаимоотношения. Все повече двойки вземат решение да създадат връзката си отворена или казано по различен метод – да „ узаконят “ полигамията в връзките си. Вижте 5 съвета за сполучлива връзка.

Шейлийн Удли

В скорошно свое изявление американската актриса Шейлийн Удли показа, че е била част от отворена връзка. Пред изданието The New York Times холивудската звезда разкри: " Аз съм човек, който през живота си е изпитал както отворена връзка, по този начин и напълно моногамна връзка. Мисля, че се намираме във времена, в които не би трябвало да има правила като се изключи тези, основани от двама сътрудници - или трима сътрудници. Важното е да се чувстваш добре " .

Доскоро моногамията доминираше като норма в интимните връзки на двойките, а във връзка сред двама души свободно място за трети нямаше (или най-малко не със знанието на всички замесени). Днес обаче от ден на ден двойки се вземат решение на по този начин наречената отворена връзка. Това решение би трябвало да бъде взето с ясното и отговорно схващане, с цел да не се трансформира отворената връзка в причина за разлъка.

За да се реализира в действителност сполучлива отворена връзка, се изискват избрани умения от страна на двойката:
Висока степен на прочувствена просветеност за справяне с усеща като ревнивост и неустановеност, които могат да се появятСамосъзнание за усеща, стремежи и потребности – с други думи, слагане на ясни границиСилна дарба за ясно и дейно общуванеУважение един към другАнгажираност един към различен във връзкатаСпособност човек да отстоява себе си
Ако сте задоволително смели да опитате отворена връзка, в която моногамията е отживялост, а изневярата е заместена от етична форма на полигамия, вижте 5 съвета за сполучлива отворена връзка:

Запознайте се с другите форми на отворени връзки

По създание отворената връзка съставлява сделка сред сътрудниците да имат повече от една полова или сантиментална връзка. Съществуват разнообразни форми на отворената връзка, а някои от тях са:

Случайни полови занимания с други хора

Размяна на сътрудници (тройка, суинг)

Емоционална връзка с повече сътрудници (полиамория)

В множеството форми на отворената връзка главната двойка остава приоритет. Това не се трансформира, без значение дали става въпрос за намесата на трети човек, с който двамата или единствено един от сътрудниците има връзки. Съществуват и отворени връзки, в които сътрудниците поддържат връзки с други двама души, само че поотделно.

Като цяло структурата на „ спомагателните “ полови контакти варира от двойка до двойка. Основните сътрудници би трябвало дружно да дефинират разпоредбите, които най-добре ще работят при тях.

Например двойка във връзка от разстояние може да позволи секса с различен човек, единствено когато единият е в различен град/страна за дълго време. Някои двойки пък избират само заниманията за една нощ, до момента в който други лимитират типа полов контакт – без целувки и навлизане.

Изяснете своите аргументи да желаете отворена връзка

Причините човек да пожелае да „ отвори “ връзката си могат да бъдат доста и най-разнообразни. Някои разсъждават метафизичен: „ Вярвам, че любовта би трябвало да бъде споделена “, други са настроени експериментаторски: „ Няма да знам дали е за мен, до момента в който не опитам “.

Всъщност няма верни и неверни аргументи. Въпреки това някои аргументи съвсем несъмнено ще доведат до неодобрение в връзките и евентуална разлъка. Такива са „ спасяването “ на умираща връзка или пък попречване напускането на един от сътрудниците.

Отворената връзка няма по какъв начин да поправи дефектите и проблемите на двойката, а единствено може да ги задълбочи. Освен това решението за отворена връзка би трябвало да бъде подбудено от желанието и на двамата сътрудници, а не под натиска единствено на единия сътрудник.

Поддържайте почтена връзка

Най-важното условие за сполучлива отворена връзка е честната връзка, както с колегата, по този начин и със себе си. Обратно – прикриването на усеща и срещи с други е извънредно токсично за връзките. Сексът в загадка, въпреки и в отворена връзка, може да докара до възприятие на ревнивост, отменяне, занемаряване и неустановеност. В последна сметка се изисква в действителност огромно доверие сред сътрудниците и открита връзка, с цел да бъде отворената връзка сполучлива.

Установете граници

Успешните отворени връзки имат взаимно съгласувани съществени правила. Установените граници ясно демонстрират кое е разрешено и кое не в отворената връзка, тъй че и двамата сътрудници да се усещат удобно. Границите оказват помощ на двойката да изпитва физическа и прочувствена сигурност.

Обсъдете даже най-малките детайлности за това какво е и какво не е задоволително, когато става въпрос за полова интензивност, обществено и прочувствено държание, избор на сътрудници и времето, което им се посвещава.

Спазвайте разпоредбите на колегата си

В отворената връзка разпоредбите не би трябвало да се нарушават. Потъпкването на което и да е предписание подкопава доверието в главната връзка и може да се сметне за изменничество, невярност.

Винаги може да преразгледате разпоредбите на отворената връзка. Изискванията и опитът се трансформират, тъй че и разпоредбите може да бъдат предоговорени. Във всички случаи обаче договорските би трябвало да бъдат спазвани.

Източник: Rozali.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР