Светът отбелязва днес Международния ден на усмивката. Този ден е

...
Светът отбелязва днес Международния ден на усмивката. Този ден е
Коментари Харесай

Международен ден на усмивката

Светът отбелязва през днешния ден Международния ден на усмивката. Този ден е препоръчан за отбелязване от американецът Харви Бол, художник на изображението, по-известно като Smile - „ усмихващото се лице ". Девизът на днешния, 11-ти Международен ден на усмивката е „ Направи положително. Помогни на някой да се усмихне ".

Харви Бол предложи Международния ден на усмивката да бъде честван в първия петък на месец октомври, когато почивните дни дават обещание положително въодушевление. Средствата, които се избират от потреблението на „ усмивката " на Бол, постъпват в благотворителен фонд.

Всъщност Денят на усмивката е част от интернационалния план за мир " World`s Greatest Smile Start with a Smile " / " Най-голямата усмивка в света стартира с усмивка " /, който се поддържа от 14 Нобелови лауреати. В него вземат участие представители от над 130 страни, като измежду тях е и Нобеловият лауреат Далай Лама. Посланици на благосклонност на УНИЦЕФ и ЮНЕСКО и доста други звезди от света на спорта и шоубизнеса също употребяват известността си, с цел да накарат хората да подхващат другарски и мирни решения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР