Светът обръща тенденцията, след като демократичните институции отстъпваха в продължение

...
Светът обръща тенденцията, след като демократичните институции отстъпваха в продължение
Коментари Харесай

Байдън е оптимист за здравето на демокрацията и дава 690 милиона долара за укрепването й

Светът " обръща наклонността ", откакто демократичните институции отстъпваха в продължение на години, сподели Байдън на втората проведена от него Световна среща на върха за народна власт.

АП отбелязва, че президентът на Съединени американски щати е сложил акцент върху позитивните развития макар войната, стартирана от Русия против прилежаща Украйна, и напрежението с Китай поради военното и икономическото му въздействие в Индо-тихоокеанския район и оттатък него.

Байдън регистрира по-конкретно напредъка през последната година на разнообразни места по света - от напъните на Ангола да се снабди с самостоятелна правосъдна система през ограниченията в Хърватия за по-голяма бистрота на държавното управление до битката с корупцията в Доминиканската република. Президентът на Съединени американски щати загатна и напъните на своята администрация да прокара приемането на гаранции за отбрана на гласоподавателите - самодейност, която обаче е блокирана в Конгреса.

" Днес ние може да кажем, с горделивост, че демокрациите по света стават по-силни, а не по-слаби. Авторитарните режими по света стават по-слаби, а не по-силни. Това е директен резултат от (действията на) всички нас ", сподели Байдън.

Световните срещи на върха за народна власт са самодейност, която стопанинът на Белия дом предложи по време на предизборната акция през 2020 година Те се трансфораха във значима част от напъните на неговата администрация да построи по-здрави съюзи и да принуди страни с властнически уклон да подхващат най-малко някакви промени, отбелязва АП.

Байдън разгласи, че Съединените щати ще дадат 690 милиона $ за стратегии за подсилване на демокрацията.

Първата по рода си среща бе извършена през декември 2021 година Оттогава светът излезе от пандемията от новия ковид, а Русия атакува Украйна - най-големият боен спор в Европа от Втората международна война.

И до момента в който Съединените щати одобриха предходния конгрес независимо, този път те споделиха семейството на виртуалната среща с още четири страни - Замбия, Коста Рика, Нидерландия и Южна Корея. Съединени американски щати започнаха тази стъпка, откакто Китай и Русия упрекнаха Байдън след първата Среща на върха за народна власт, че провокира световно разделяне с метод на мислене от времето на Студената война, показва АП.

" Демокрацията значи волята на народа, изразена от болшинството, и значи също отбрана на гражданските права, на самостоятелните права. Тя е баланс сред двете ", заключи президентът на Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР