Светът никога не е бил в по-добра позиция да сложи

...
Светът никога не е бил в по-добра позиция да сложи
Коментари Харесай

СЗО: Светът никога не е бил в по-добра позиция да сложи край на пандемията от COVID-19

Светът в никакъв случай не е бил в по-добра позиция да постави завършек на пандемията от COVID-19 , съобщи генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус. В същото време той прикани страните да не понижават напъните си за битка против новия ковид, който досега е предизвикал гибелта на над шест милиона души, съобщи Ройтерс.

" Все още не сме стигнали до такава степен. Краят (на пандемията) обаче наближава ", съобщи шефът на СЗО пред кореспонденти на виртуална конференция.

Коментарът му беше най-оптимистичният от страна на здравната организация на Организация на обединените нации , откогато тя разгласи през март 2020 година обстановката с новия ковид като пандемия, отбелязва Ройтерс.

Вирусът, който се появи в Китай в края на 2019 година, погуби близо 6,5 милиона души от общо 606 милиона заразили се, което докара до мощни земетресения в международната стопанска система и претоварване на системите за опазване на здравето.

Разгръщането на акции за имунизиране и лечения оказа помощ да се спре тежестта на болестта. Смъртните случаи от COVID-19 през предходната седмица са били на най-ниското ниво от март 2020 година, по данни на СЗО.

Въпреки това страните би трябвало да прегледат деликатно своите политики и да ги укрепят за противопоставяне на Коронавирус -19 и бъдещи вируси, съобщи Гебрейесус. Той също по този начин прикани страните да имунизират 100 % от хората от високорисковите групи от популацията и да продължат да вършат проби.

Шефът на СЗО предизвести за опцията от бъдещи талази на вируса и сподели, че страните би трябвало да поддържат съответни ресурси от здравно съоръжение и да обезпечат задоволително здравни служащи .

Случаите на маймунска шарка също бележат наклонност на спад , само че Тедрос прикани страните да продължат битката против това заболяване.

Представители на СЗО обявиха предишния месец, че е допустимо да се отстрани огнището на маймунска едра шарка в Европа, като се засилят имунизирането и тестването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР