Светът не се нуждае от повече проблеми, свързани с тоалетна

...
Светът не се нуждае от повече проблеми, свързани с тоалетна
Коментари Харесай

Тоалетната хартия е следващата жертва на недостига на контейнери

Светът не се нуждае от повече проблеми, свързани с тоалетна хартия. Но за жалост най-големият производител на дървесна маса — суровината, от която се създава продуктът — предизвестява, че международният дефицит на контейнери може да стартира да основава проблеми с доставките, написа Bloomberg.

Suzano SA най-често транспортира дървесната маса по море. През последните месеци светът е изправен пред дефицит на стоманени контейнери и казусът заплашва доставките на компанията със закъснение, споделя основният изпълнителен шеф Валтер Шалка.

Разбира се, това се случва в миг, в който търсенето на тоалетна хартия стартира да се повишава, а семействата се презапасяват. Шалка показва терзания от струпване на казуса и утежняването му в близко бъдеще.

Базираната в Сао Пауло компания към този момент има терзания, че износът през март е по-нисък от упованията и част от доставките би трябвало да останат за април. Бразилия е най-големият експортьор на дървена маса в света, а Suzano дава отговор за към една трета от международните доставки на твърда дървесна маса, която се употребява за произвеждане на тоалетна хартия.

Недостигът на контейнери основава проблеми при търговията и на други артикули, най-много на храни и аграрни артикули. Разходите за превоз порастват, а времето за доставки се усилва.

Кризата с контейнерите бе основана от голямото търсене от страна на Китай. Ако обстановката се резервира, то тя има капацитета да форсира инфлацията.
 Как дефицитът на контейнери подрина търговията
Как дефицитът на контейнери подрина търговията

За потребителите това значи по-високи цени на стоките, импортирани от Китай по празниците
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР