Светът на тениса полудя по едно 10-годишно българче, което няма

...
Светът на тениса полудя по едно 10-годишно българче, което няма
Коментари Харесай

10-годишно българче смая света, играе тенис с два форхенда

Светът на тениса полудя по едно 10-годишно българче, което няма бекхенд в арсенала си. Не тъй като не може да го извършва, а просто тъй като няма потребност от него.

През последните няколко дни Теодор Давидов закупи голяма известност в обществени мрежи след появяването на клип, в който геният играе тенис, редувайки ръцете по впечатляващ метод.

Момчето извършва сервис с лява ръка, само че когато топката попадне за бекхенд, той просто трансферира ракетата в дясната си ръка, с цел да извърши форхенд. Уменията му стават обект на интерес от експертите след успехите му на един от най-силните шампионати до 12 години Easter Bowl.



Теодор Давидов е роден на 26 август 2010 година в София, само че фамилията му се мести в Колорадо, когато той е едвам на година и половина. На 3 стартира да тренира тенис, а на 4 и половина към този момент е част от Colorado Athletic Club Monaco, където татко му работи като треньор.

"Не се пробвам да съм прочут, просто желая да стана професионален тенисист. Изобщо не ми пука за известността ", споделя Давидов в изявление.



Тео е безапелационен - единствено усилените тренировки и цялостната централизация ще му оказват помощ да стигне до професионалния тенис.

Относно решението да играе форхенд и с лява, и с дясна ръка, момчето споделя, че когато бил на 7, татко му решил да опитва отигравания и с двете ръце. "През първата година много губех, бях подготвен да се откажа от двата форхенда, само че продължих и в този момент съм тук. ", споделя Теодор, чийто обичан тенисист е Рафаел Надал.

Една от задачите му е да развие двата си форхенда, да ги направи по-популярни.

Освен тенис Давидов тренира ски, колоездене, ролери и плуване. Фитнесът също е част от подготовката му, както и разнообразни йога извършения.

Тенис експерти като Брад Гилбърт и Пол Макнами са повече от впечатлени. "Изключително ", разяснява някогашният треньор на Андре Агаси, до момента в който Макнами написа в "Туитър ": "Винаги съм мислел, че това е идващото развиване в тениса... да имаш два "кралски " форхенда. Представете си да играете против форхенда на Рафа от двете страни. "

I’ve always felt that is the next development in tennis... having two ‘King’ forehands.... just imagine facing Rafa’s forehand on both sides... too good
— Paul McNamee (@PaulFMcNamee)
Може би най-успешният образец за тенисист, играещ форхенд с двете ръце, е Евгения Куликоская, която през 2003 година доближи до №91 в света, а на двойки има и купа в WTA тура.

При мъжете сходен образец е Люк Йенсен, който през 1993 година печели купата на двойки на "Ролан Гарос " с брат си Мърфи и доближи до №6 в света при тандемите. Йенсен бе прочут като "Двете ръце Люк ", защото можете да сервира и с лявата, и с дясната си ръка с по 210 км/ч.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР