Светът на прочутите manga - комикси вече не е същият

...
Светът на прочутите manga - комикси вече не е същият
Коментари Харесай

Изкуственият интелект рисува прочутите японски комикси

Светът на фамозните manga - комикси към този момент не е същият след намесата на изкуствения разсъдък в истинските рисунки. Първият японски комикс, нарисуван от цифрово приложение, слага въпроса до каква степен софтуерът заплашва изкуството. Може ли машината да измести индивида, откакто главният белег на изкуството е да развълнува публиката?

Той остава незабележим за необятната аудитория. Псевдонимът му е Руутпорт, писал е много истории за комикси, само че признава, че няма никаква заложба за художник.

Руутпорт: " Не съм рисувал илюстрации. Талантът ми като художник е цялостна нула ".

И въпреки всичко неговата нова manga излиза след три дни. Очаква се тя да стане бестселър. Руутпрот твърди, че е направил картинките за комикса от 100 страници за шест седмици. Същата работа би лишила на умел художник най-малко година. Но в тази ситуация художникът е заместен от изкуствен интелект. Как участниците в многомилиардната manga-индустрия в Япония реагират на цифровата конкуренция?

Мадока Кобаяши, художник и учител: " Бих се страхувала да употребявам илюстрации, нарисувани от изкуствен интелект, тъй като в никакъв случай не знаеш чия рисунка е включена там. Нечии необработени илюстрации може да са били изрязани и употребявани при изкуствения асортимент ".

За по-младите художници обаче изкуственият разсъдък може да се трансформира в добър сътрудник, въпреки и с второстепенна роля.

Нанами Какизава, студент в Токийската академия по дизайн: " Искам да рисувам основните подиуми персонално, само че някои по-малки подиуми, които не изискват изключително внимание от моя страна - тях бих оставила на изкуствения разсъдък ".

Не е надалеч моментът, когато ще стане ясно дали изкуственият разсъдък ще добавя или ще замести художниците на комикси. Опитът с анимационните филми демонстрира, че в миналото и те са били рисувани на ръка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР