Светът на политиката и шоубизнеса отдаде почит на Хари Белафонте,

...
Светът на политиката и шоубизнеса отдаде почит на Хари Белафонте,
Коментари Харесай

"Той отдаде целия си живот, за да руши бариери и да създава мостове": Светът скърби за Хари Белафонте

Светът на политиката и шоубизнеса отдаде респект на Хари Белафонте, който умря във вторник, 25 април, заяви АП. 

Джил и аз сме извънредно тъжни от гибелта на този американски модернист, който използваше своя гений и популярност в името на нацията, се споделя в известието на президента на Съединени американски щати Джо Байдън - " Той отдаде целия си живот, с цел да разрушава бариери и да основава мостове. "

Хари Белафонте беше легенда, той унищожи бариери, променяйки изкуството и утвърждавайки цивилен права, се споделя в известието на някогашния американски президент Барак Обама - " Мишел и аз изпращаме цялата си обич на неговата брачна половинка, неговите деца и неговите фенове. "

Актьорът Дани Глоувър, дълготраен другар на Белафонте, съобщи, че светът е изгубил огромен актьор и хуманист.

Режисьорът Спайк Лий и телевизионната водеща Опра Уинфри също показаха скръбта си от кончината на Белафонте.

" Той беше един от най-силните гласове на нашата нация, който зовеше за смяна. За мен беше чест да назовавам Хари собствен другар ", се споделя в известието на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис.  

" Благодаря ти за визията и гения ", написа актрисата Вайола Дейвис. 

        View this post on Instagram                      

A post shared by VIOLA DAVIS (@violadavis)

" Докосвайки милиони хора със своята неповторима харизма в музиката, киното и театъра, Хари Белафонте отдаде живота си на битката за човешки права и битката против несправедливостта във всичките ѝ форми. Той водеше храбро акцията си за цивилен права и беше мощен глас против апартейда, в борбата със СПИН, с борбата против бедността… В този момент на горест дано почерпим ентусиазъм от неговия образец за отбрана на достолепието и правата на всяко човешко създание на всички места по света ", се споделя в известието на Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР