Светът може би е на крачка от разбулването на 75-годишната

...
Светът може би е на крачка от разбулването на 75-годишната
Коментари Харесай

Нацистки кораб може би крие руско съкровище

Светът може би е на крачка от разбулването на 75-годишната тайнственост към изгубването на Кехлибарената стая, наричана Осмото знамение на света. Надежди за това дава достижението на полски водолази, които наскоро откриха останките на нацисткия транспортен съд " Карлсруе ", потънал в Балтийско море през април 1945 година при руски бомбардировки, предава.

Добре непокътнатите остатъци на парахода се намират на 88 метра дълбочина, близо до полския град Устка, оповестиха от 10-членния водолазен екип Baltitech. " Изглежда, че след месеци търсене, най-сетне открихме потъналия " Карлсруе ", похвали се във фейсбук профила си Baltitech и разгласява и фотоси от находката.

От екипа показват, че измежду останките са военни машини, порцелан и голям брой непокътнати сандъци с незнайно към този момент наличие. Какво е то ще стане ясно, откакто останките бъдат извадени от дъното на морето, за което Baltitech още чака публично позволение.  Кадър: DW
Очакванията на екипа са в сандъците да са частите от Кехлибарената стая, чиито съкровища специалисти правят оценка на 300 милиона $.

Преди да намерят потъналия " Карлсруе " полските водолази проучвали в продължение на година документи на съюзническите сили във Втората международна война, както и немски и руски архиви, до които получили достъп. Така стигнали до извода, че параходът, потеглил от Кьонингсберг, където се губят следите на Кехлибарената стая, има една от най-интересните и потайни ориси и е доста евентуално да крие изчезналото съветско богатство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР