Светът има само три години, за да намали емисиите на

...
Светът има само три години, за да намали емисиите на
Коментари Харесай

Светът има само 3 г., за да намали парниковите емисии. После ще е късно

Светът има единствено три години, с цел да понижи излъчванията на въглероден диоксид, преди да стане прекомерно късно, акцентират специалисти.

Предупреждението е на група от климатолози и учени, представени от Reuters. То е отправено единствено седмица преди срещата на Г-20 в Хамбург.

Ако годишните излъчвания продължат да нарастват след 2020 година, или даже в случай че останат на настоящето равнище, температурните цели, открити в Парижкото съглашение за климата, ще бъдат съвсем неизпълними. Това е изводът в публикация, оповестена в сп. Nature.

Проучването е дело на шестима експерти по климата, в това число това число и Кристиана Фигерес, някогашен изпълнителен секретар на Рамковата спогодба за климатичните промени на Организация на обединените нации.

Под публикацията подписа си са сложили и 60 учени, икономисти, предприемачи и политици. А Фигерес е отпред на нова акция за прекъсване на световното стопляне, наречена "Мисия 2020 ".



Предупреждението пристигна единствено дни, откакто интернационалните персони, адвокати и специалисти оповестиха, че работят в Париж по план за "световен пакт за околната среда ".

Намерението е да се стигне до интернационален контракт, който утвърждава съществени правила за околната среда като "замърсяваш-плащаш ", достъпа до правораздаване, репарациите или правилото на предохранителните ограничения. Инициаторите на този принцип желаят той да е наложителен и по него да могат да бъдат съдени страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР