Светът е в уникалната ситуация на целогодишен предизборен и изборен

...
Светът е в уникалната ситуация на целогодишен предизборен и изборен
Коментари Харесай

Подводните камъни за смелите маркетинг планове в година на избори

Светът е в неповторимата обстановка на целогодишен избирателен и избирателен сезон. В общия тренд, явно се включва и България. Разбира се, за решаваща се счита борбата наесен в Съединени американски щати, само че акцията и реториката към този момент се разгорещяват. Времената са такива, че сеят повече от всеки път разделяне, в това число и благодарение на новите технологии в добре познатите ни онлайн платформи и канали. А както добре знаем, всяка разединена нация е подготвена да се поляризира още повече в края на всяка предизборна акцията. Това значи, че  марките ще би трябвало да се ориентират в неспокойни - и евентуално скъпи - води.

В отчет, оповестен по-рано през март, Forrester Research разпознава четири области на провокации за маркетолозите, които ще се засилят през тази, цялостна с избори година: възходящи медийни разходи; политически пристрастия, които слагат под въпрос лоялността към марката; изменящи се правила за изкуствен интелект в политическата и неполитическата реклама; и потребление на нови технологии като deepfakes.

Може да не са доста на брой, само че по обсег и влияние са задоволителни да откажат всеки  маркетолог да се откаже от смели проекти. Изследователската компания към този момент е открила, че 82% от маркетинг мениджърите на марки, ориентирани към потребителите в Съединени американски щати, са изразили угриженост за маркетинга по време на изборна година. Анализаторите предизвестяват, че да се изчака развиването на играта не е нито практично, нито целесъобразно, тъй че ето няколко съвета, които би трябвало да се вземат поради, когато се изправяте пред  изпитанията на изборния сезон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР