Светът е в разгара на радикални демографски промени, това се

...
Светът е в разгара на радикални демографски промени, това се
Коментари Харесай

Доклад: Светът остарява

Светът е в разгара на радикални демографски промени, това се е посочвало в отчет на Credit Suisse.

Процентът на възрастните хора се е нараснал, а делът на младите – понижил. Ако това допреди години е било проблем на единствено на най-развитите в стопански отношение страни, то застаряването на популацията е обхванало съвсем целия свят. Ако в средата на предишния век хората над 65-годишна възраст са били 7,7 % от популацията на Земята, то през 2019 година техният дял е бил 19%. При опазване на същите темпове през 2050 година броят на хората над 65 години би достигнал 27 на 100.

Димитър Манолов: Пенсионната промяна е неправилна

"Заради тази наклонност доста страни могат да бъдат принудени да проведат радикални пенсионни промени, с цел да могат да финансират обществените разноски за възрастните хора ", се е посочвало още в документа. Авторите на отчета са предизвестили, че без промени растежът на международната стопанска система е щял да се забави, което да се отрази негативно върху благосъстоянието на хората.

Анализаторите също са допълнили, че междинната дълготрайност на живота се е нараснала. "Ако през 1950 година тя е била 47 години, през предходната година тя е достигнала 72. Очаква се междинната дълготрайност на живота към средата на това столетие да бъде 77 години ", са показали още експертите, представени от съветския в. Ведомости.

Нови промени в разпоредбите за пенсиониране?

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР