“Светът е толкова по-вдъхновяващ, колкото повече успяваме да го разберем

...
“Светът е толкова по-вдъхновяващ, колкото повече успяваме да го разберем
Коментари Харесай

Пролетен ден на астрономията в Борисовата градина

Светът е толкоз по-вдъхновяващ, колкото повече съумяваме да го разберем в дълбочина. А съумяваме да го опознаем с помощта на науката ”. Това споделя доцент доктор Владимир Божилов – един от домакините на Пролетния ден на астрономията , който ще се организира на 7 май в най-старата обсерватория в България - Астрономическата обсерватория на СУ „ Св. Кл. Охридски “ в Борисовата градина в София.

Събитието е част от систематичните старания на учените от Физическия факултет на Софийския университет , свързани с връзка на научното знание и запознаване на необятната аудитория освен с научните постижения, само че и с хората, които са се посветили на просвета.

Организаторите насочат покана към всеки, показал интерес към науката. Събитието е уместно за всички възрасти и ще разреши на посетителите да се срещнат с настоящи български учени , да им задават въпроси, да се срещнат от близко с работата им и с нейното значение за обществото.

Гостите ще могат да схванат повече и за самата обсерватория - най-старата на Балканския полуостров. Тази година тя навършва 130 години , а самата постройка е монумент на културното завещание.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР