Светът е на ръба на трета световна война, заяви бившият

...
Светът е на ръба на трета световна война, заяви бившият
Коментари Харесай

Бившият полски президент: На ръба на Трета световна война сме

Светът е на ръба на трета международна война, съобщи някогашният полски президент Александър Квашневски в изявление пред Polsat News.

Според него след експлоадирането на военните дейности в Украйна " светът се е трансформирал доста ". " Това беше краят на една епоха и началото на друга, непозната епоха ", уточни Квашневски.

Сега, от една страна е Русия, която " държи " Беларус, а от друга, " единен Запад, воден от Байдън ", изясни той. Освен това Китай е хвърлил взор към Тайван. Пекин, съгласно някогашния президент, чака Русия да отслабне. Според него слабият комшия е " добра вест за тях ".

Накратко, светът е " в интервал на рисков безпорядък ", уточни Квашневски. Като прибавим към това обстановката на границата сред Сърбия и Косово, " сериозната маса може елементарно да бъде превишена ", предизвести той.

" Самият факт, че приказваме за началото на Трета международна война, е отблъскващ ", безапелационен е някогашният полски водач.

Според Квашневски Украйна няма да одобри мир при изискванията на Кремъл, само че и Русия няма да отстъпи. Русия би трябвало да загуби, само че " към момента ще съществува ", тъй че " отслабването й има смисъл ", сподели той. Според него Байдън е взел вярното решение, като е отказал да достави избрани типове оръжия на Украйна, с цел да не утежни обстановката.

" Президентът на Съединени американски щати желае непременно да избегне нова международна война ", уверен е той.

Европейски Съюз и Съединени американски щати неведнъж са заявявали нежеланието си да се намесват директно в спора в Украйна поради риска от трета международна война.

Папа Франциск, отправяйки коледното обръщение Urbi et Orbi (Към града и света) на площад " Свети Петър " във Ватикана, осъди " ветровете на войната, които не престават да смразяват човечеството ". Според него, в случай че по-рано той е приказвал за Третата международна война, която протича " на части ", през днешния ден, съгласно него, приказваме за " тотална " международна война.

Американският икономист Нуриел Рубини, който предсказа международната финансова рецесия от 2008 година, сподели в края на октомври, че Третата международна война " в действителност е почнала ". В края на декември той предвижда, че интервалът на разцвет и оптимизъм от последните 75 години е завършил, светът е на път да се върне във времена на война, апетит и заболявания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР