Светът е изправен пред библейски глад заради кризата, причинена от

...
Светът е изправен пред библейски глад заради кризата, причинена от
Коментари Харесай

ООН: Светът е изправен пред „библейски глад“ заради COVID-19

Светът е изправен пред " древен апетит " поради рецесията, породена от пандемията от Covid-19, предизвести Организацията на обединените народи (ООН).

Директорът на Световната стратегия за храните (WPF) Дейвид Бийзли означи, че световното разпространяване на ковид тази година е " провокирало най-лошата филантропична рецесия след Втората международна война и към този момент сме изправени против съвършената стихия ".

Той означи още, че сега милиони жители по света са на ръба на глада, като уточни, че това е действителна и огромна заплаха за човечеството.

Бийзли " нарисува " мрачна картина, в която 135 милиона души са изправени пред недояждане или по-лошо, съчетана с спомагателни 130 милиона души, които ще изпаднат в същото състояние поради международната пандемия. По думите му сега WFP предлага помощта си на близо 100 милиона души.

„ Ако не съумяваме да достигнем до тези хора с животоспасяващата помощ, от която се нуждаят, анализът ни демонстрира, че 300 000 души биха могли да умират от апетит всеки ден за интервал от три месеца “, акцентира той. „ Това не включва задълбоченият проблем от пандемията “.

„ На първо място, имаме потребност от мир “, сподели още той. И помоли всички участващи в битката да обезпечат „ бърз и безконтролен “ филантропичен достъп на уязвимите общности, дружно с 350 милиона $ ново финансиране, за основаване на мрежа от логистични центрове, които да поддържат захранващи вериги на филантропичната организация в международен мащаб.

Бизли също посочи нуждата от системи за ранно предизвестие. „ Ако не се подготвим и не действаме в този момент бихме могли да бъдем изправени пред древен апетит в границите на няколко месеца “.

В умозаключение той акцентира, че нямаме време и би трябвало да действаме рационално и бързо.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР