Светът е динамичен, противоречив, а това означава, че България има

...
Светът е динамичен, противоречив, а това означава, че България има
Коментари Харесай

Румен Радев: България има нужда от модерна и боеспособна армия

" Светът е динамичен, спорен, а това значи, че България има потребност от съвременна и боеспособна войска, съвместима със своите съдружници ". Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев по време на тържественото заседание във Военна академия " Георги Стойков Раковски " във връзка празникa на Сухопътните войски, оповестява БНР.

" Много се надявам, че най-накрая планът за превъоръжаването на Сухопътни войски ще се осъществя и ще даде това ново софтуерно равнище, което ще сложи нашите офицери, сержанти и бойци в среда, каквато заслужават и където могат да разпрострат своя капацитет ", разяснява Радев.

Той означи, че това не взема решение всички проблеми и уточни, че те са съществени и с особена мощ в Сухопътни войски, тъй като там недокомплектът е максимален, изискванията са извънредно тежки, има потребност от доста по-голямо внимание към бойната техника, самостоятелното съоръжение, към обществения статус, към изискванията за професионално развиване и кариерно израстване.

" Убеден съм, че всички тези проблеми ще намерят своето решение, тъй като времето е такова, и България разчита на своите въоръжени сили и на Сухопътни войски, означи президентът.
Българските Сухопътни войски са неразделна част от нашия народ, тъй като със своя безподобен подвиг и смелост са защитавали и служили правилно на своя народ, потвърдили са, че са основен фактор за суверенитета, териториалната целокупност и независимостта на България, минали са през доста тежки тествания, постоянно са всявали почит и почитание измежду съперници и съдружници ", уточни Румен Радев. " Нашият боец е оставал там, където другите са побягвали, и е продължавал напред, когато другите са спирали, неслучайно няма нито едно пленено българско знаме ", добави той.

Радев означи, че Сухопътни войски могат да се гордеят освен със своята история, а и с това, което вършат през днешния ден за България. Въпреки провокациите, те не престават да коват нови спосбоности и съгласуемост с нашите съдружници, съобщи президентът.

Ген.Михаил Попов, пълководец на Сухопътни войски, благодари на военнослужещите и означи, че с активността си не са дали мотив на никого да каже и една неприятна дума за тях. Той уточни, че персоналният състав на Сухопътни войски служи с чест и достолепие, показва професионализъм, възприятие за дълг и достолепие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР