Светът е далеч от преки преговори между президентите на Русия

...
Светът е далеч от преки преговори между президентите на Русия
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН скептичен за скорошен мир в Украйна

Светът е надалеч от директни договаряния сред президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Волидимир Зеленски, съобщи Генералният секретар на Организация на обединените нации, Антониу Гутериш на постоянен брифинг. Въпреки това Организация на обединените нации е подготвена да помогне по този въпрос, като даде „ положителни услуги “, добави Гутериш, представен от РИА Новости.

„ Провеждането на договарянията зависи от желанието на двамата президенти “, акцентира той. „ Мисля, че би било значимо да се основат условия за реализиране на мир в сходство с Устава на Организация на обединените нации, с интернационалното право, само че в случай че мислите реалистично, мисля, че към момента сме надалеч от тази опция и евентуално ще бъде мъчно да водим директни договаряния. сред двамата президенти ”, отговори той на въпрос до каква степен има възможност от подобен диалог.

Генералният секретар на Организация на обединените нации акцентира, че опцията за подписване на кротичък контракт сред двете страни в този момент е минимална. Според него и Москва, и Киев „ остават отдадени на своите цели “. „ Чухме президента Путин да споделя, че интервенцията ще продължи, до момента в който задачите й не бъдат реализирани. И президентът Зеленски беше чут, че има намерение да освободи всички елементи на страната си, които са под съветски надзор. Така че това е явно – надалеч сме от момента, в който двамата президенти могат да се срещнат “, заключи той.  По-рано ръководителят на евродипломацията Жозеп Борел прикани Украйна да дефинира изискванията за преустановяване на спора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР