Светът достигна рекорден брой заразени с COVID-19 за период от

...
Светът достигна рекорден брой заразени с COVID-19 за период от
Коментари Харесай

Светът достигна рекорден брой заразени с COVID-19 за една седмица

Светът доближи рекорден брой инфектирани с COVID-19 за интервал от седем дни, като над 935 000 инфектирани са регистрирани приблизително всеки ден в интервала 22-28 декември съгласно данни на " Франс прес ".

Числата, най-високите от появяването на ковид за първи път в края на 2019 година, се основават на данните, които се дават всекидневно от здравните управляващи във всяка страна.

Голям дял от по-малко сериозните или асимптоматичните случаи остават нерегистрирани, макар засиленото тестване в доста страни от началото на пандемията.

Освен това политиката за тестване варира в другите страни.

С 6 550 000 инфектирани, регистрирани сред 22 декември и 28 декември, или приблизително 935 863 дневно, коронавирусът се популяризира с невиждана скорост.

Числата са внезапно по-високи от предходния връх в интервала сред 23-29 април, когато са регистрирани приблизително 817 000 инфектирани дневно.

Откритите инфекции, които нарастват в международен мащаб от средата на октомври, са се нараснали с 37 % през предходните седем дни.

" Бързият ритъм на напредък евентуално ще бъде композиция от отбягване на имунитета и присъща нараснала трансмисивност на разновидността на Omicron ", съобщи Световната здравна организация във вторник.

" Общият риск, обвързван с новия вид на безпокойствие Omicron, остава доста висок ", добави здравната организация на Организация на обединените нации.

Засега детонацията в броя на откритите случаи не е довела до международно нарастване на смъртните случаи, които понижават през последните три седмици.

Около 6450 нови смъртни случая дневно са регистрирани приблизително през последните седем дни, най-ниското равнище от края на октомври 2020 година

В разгара на пандемията са регистрирани 14 800 смъртни случая дневно сред 20-26 януари 2021 година

Повечето от новите инфекции сега се случват в Европа, където са регистрирани над 3,5 милиона случая през последните седем дни, или над 510 000 приблизително всеки ден.

Нивото също е невиждано, защото континентът в никакъв случай не е записал повече от 300 000 случая дневно в предходни талази.

През двете години, откогато вирусът беше открит, повече от 282 милиона случая на Covid-19 бяха публично открити в света, с повече от 5,4 милиона смъртни случая.

Като се вземе поради несъразмерната смъртност, обвързвана с Covid-19, Световната здравна организация пресмята, че общият брой на смъртните случаи може да бъде два до три пъти по-висок.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР