Свещеник от Атина бе откаран в болница днес, след като

...
Свещеник от Атина бе откаран в болница днес, след като
Коментари Харесай

Педофилският скандал в Гърция се разраства

Свещеник от Атина бе откаран в болница през днешния ден, откакто негови близки го намерили в безсъзнание в дома му.

Името на свещеника е забъркано в скандалния случай с 12-годишното момиче, което е било насила да проституира, предава БГНЕС.

Случаят шокира гръцкото общество след свидетелства на поданици на квартал Колонос в западната част на Атина за връзка сред 53-годишния сводник, насилвал момичето и съответния духовник.

Последният е направил опит за самоубийство, настояват негови близки, като прибавят, че той е доста наскърбен от обстоятелството, че името му е забъркано.

Министърът за отбрана на жителите Такис Теодорикакос разпореди вътрешно следствие на 26-годишен служител на реда, който служи в Главна дирекция на полицията в Атика откакто се разбра, че е общувал с 12-годишното момиче.

В същото време се проверяват и известията на мъж, показал се за полицейски чиновник, до сутеньора на момичето.

Досега са задържани общо 5 души, в това число сводникът и майката на момичето. Очаква се и арест на 36-годишен болничен служащ.

Медиите в Гърция, базирайки се на свои източници, пишат, че е допустимо откриване на цяла мрежа за детската проституция.

Момичето и няколко от неговите братя и сестри са настанени в детска болница в Атина и са под непрекъснатото наблюдаване на детски психолог. След измененията в Наказателния кодекс на Гърция за полово принуждение над малолетно лице е допустимо налагането на доживотна присъда.

Целият случай и разкриването на самоличността на 53-годишния сводник провокира политически реакции в Гърция, откакто се разбра, че педофилът е член на ръководещата партия Нова народна власт.

Той имал лист с 213 евентуални педофили, които са показали интерес към момичето.

Депутат от СИРИЗА съобщи, че имената им би трябвало да бъдат оповестени неотложно, тъй като " всяко закъснение е равно на прикриване ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР