Свещена отбрана - Защити родината и светините не звучи като

...
Свещена отбрана - Защити родината и светините не звучи като
Коментари Харесай

Нова компютърна игра на "Хизбула" учи децата да стрелят по евреи и "Ислямска държава"



" Свещена защита - Защити родината и светините " не звучи като най-вероятното заглавие на компютърна игра. И ливанското шиитско придвижване " Хизбула " обаче не е най-очакваният производител на игри, а се занимава с това.

Героят на " Свещена защита ", Ахмед, с оръжие в ръка и гранати на кръста минава от една борба в друга на сирийска територия.

Играта беше показана в Бейрут от " Хизбула " - организация, която споделя " Франс прес ". Ислямисткото придвижване взе участие в сраженията в Сирия на страната на президента Башар Асад против бунтовници и джихадисти. Играта отразява " опита на Хизбула в Сирия ", твърди един от създателите - Хасан Алам от отдела за електронни медии на придвижването. Това звено е разработвало видеоигри, свързани с битката на " Хизбула " против Израел на ливанска територия.

" Идеята пристигна от действителни събития на терен, както в Сирия, по този начин и на ливанско-сирийската граница и в Ливан ", добави той.

Децата, които убиват терористи

" Свещена защита " коства пет $ и не ориентирана към млада аудитория, беше показана и по свързаната с " Хизбула " телевизия " Ал Манар ". Там водещият на емисията вести я разказва като симулация на " героичните актове на муджахидините от ислямската опозиция против такфиристкото придвижване в Ливан и Сирия. "

Показано е и малко дете, което я играе и с бори с терористи. " Все едно съм баща и изстрелвам по " Ислямска страна ", " споделя детето и изяснява, че с изключение на да пази светилището Зейнаб, то " изличава евреите и " Ислямска страна ". Минута и половина по-късно от екипа на играта описват, че тя е предопределена за хора " сред 14 и 40 година "

Думата " такфирист " е обвиняване във вероотстъпничество, постоянно употребявано от шиитите против салафити и сунити, само че " такфир " (практиката на наименуване на неверник) е известна и в някои страни с най-вече сунитско население.

Приключенията на Ахмед

Играта стартира с влизането на героя ѝ Ахмед в шиитското свято място Сайеда Зейнаб, където се намира гробницата на една от внучките на пророка Мохамед, в предградие на Дамаск. Светинята е бомбардирана от бунтовници и Ахмед се появява в униформа в стая с портрета на водача на " Хизбула " Хасан Насрала. Той се въоръжава и се причислява към бойните си приятели на полесражението. В другите равнища на играта се появява групировката " Ислямска страна ", чиито надписи на черното й знаме са размити.



Проиранското придвижване " Хизбула публично взе участие в сраженията в Сирия от 2013 година С негова поддръжка, както и благодарение на съветската бойна авиация, режимът на Башар Асад реализира поврат във войната против бунтовниците и джихадистите, която бушува от 2011 година и е взела над 340 000 жертви.

Създателите твърдят, че играта е предопределена за ливанския пазар, само че уеб сайтът ѝ има версия и на британски език.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3258)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР