Свежо излъчване, високо ниво на комфорт и иновативно окачване –

...
Свежо излъчване, високо ниво на комфорт и иновативно окачване –
Коментари Харесай

По-малко бодли и вълшебно окачване

 Copyright William CROZES @ PLANIMONTEUR

Свежо лъчение, високо равнище на комфорт и новаторско окачване – Citroen още веднъж изненадва автомобилните ценители с авангарден дизайн и съвременна технология. Новият C4 Cactus се демонстрира за първи път на автосалон на стартиралото през вчерашния ден ревю в Женева.  Моделът е претърпял обилни промени във външния си тип, а инженерни решения от моторните спортове обезпечават присъщото за марката удобно возене.

 22-5-5kol

От пръв взор прави усещане, че по колата има по-малко от така наречен въздушни брони Air Bumps. Те са откритие на Citroen и съставляват декоративно-предпазни капсули за отбрана на каросерията от надраскване и ожулване. Страничните въздушни брони са свалени от средата на вратите ниско до праговете. Така се се усилва площта на изчистените железни повърхности и автомобилът добива по-класически външен тип – един Cactus с по-малко бодли. Предницата остава доста изразителна с разширените до фаровете шеврони на решетката, а задницата е завършена ефектно с 3D светлини. Купувачите могат да персонализират модела по собствен усет с комбинации от цветове, джанти и екстериорни пакети.

 22-3-5kol

Многобройни съчетания от цветове и материи се оферират и за пътническата кабина, която е просторна и уютна като дневната стая на личния дом. Седалките са по-широки и удобни в сравнение с в първокласна лимузина, като могат да конкурират бизнес класата в влиятелни авиолинии. Те са направени от нов вид по-дебела и по-плътна пяна, която не се деформира, не се амортизира и обезпечава комфортна позиция на тялото за дълги дистанции. Подобрената шумоизолация и най-много новото серийно окачване Citroen Advanced Comfort  (CAC) способстват за напълно особеното чувство при пътешестване.

 Base de donnée: Astuce Productions

Именно CAC е следващата авангардна технология, в която е прибавен големият опит на конструкторите на марката в региона на ходовата част и хрумвания от автомобилния спорт. Това е един тип съвременен и разумен еквивалент на популярното хидро-пневматично окачване, въведено през 1954 година в Citroen DS. При новото окачване CAC амортисьорите и пружините са комбинирани с два хидравлични ограничителя (вместо типичен механични) за уголемение и компресиране. Резултатът от работата им е безпроблемно „ усвояване “ на огромни неравности и доста удобна возия, без лидерът да получава чувство за „ меко “ окачване. Така Citroen още веднъж качва пасажерите си на „ летящо чердже “ и им икономисва неприятното друсане и отскачане по неприятните пътища.

 William CROZES @ PLANIMONTEUR

Леката структура и ниското тегло дават опция да бъдат употребявани ефикасни бензинови и дизелови мотори с дребен работен размер и мощ от 82 до 130 конски сили. В помощ на лидера действат 12 електронни системи – за различаване на знаците, за наблюдаване на мъртвата зона, за автоматизирано спешно прекъсване, за автоматизирано паркиране и други Системата Grip Control за ръководство на сцеплението на задвижващите предни колела работи в режими за сняг, тиня, пясък и замества тежката и скъпа техника 4х4.

 Copyright William CROZES @ PLANIMONTEUR
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР